Teknoloji

Nexus Sailfish sızıntısı ilginç bir tasarım değişikliğini işaret ediyor

nexus sailfish
Android 7.0 Nougat’nın beklenen çıkışı, her geçen gün biraz daha yaklaşıyor. Pek çok kişi, yeni Android sürümünün yayınlanmasıyla birlikte 2016 model Nexus akıllı telefonları kanlı canlı görmeyi bekliyor. Her iki olay için de henüz ortada somut bir tarih bulunmazken, bu bekleme süresinde yeni Nexus telefonlara ait olduğu iddia edilen “resmi olmayan görseller” gün yüzüne çıkıyor. Bu fotoğraflar sayesinde HTC’nin ürettiği Nexus telefonların neye benzeyebileceği konusunda fikir edinmek mümkün oluyor. Söz konusu görsellerin cihazlara dair merakı artırabileceği rahatlıkla söylenebilir.

Nexus cihazlarının tasarımı, üreticisinin kim olduğuna göre değişiklik gösterebiliyor. Ancak bazen aynı şirketin ürettiği cihazlar arasında da tasarım farklılıları görülebiliyor. Ancak 2016 model Nexus telefonlarında böyle bir fark görülmesi beklenmiyor. Tanıtılacak telefonlar arasında sadece boyut, ekran ve batarya gibi farklar bulunacağı söyleniyor. Bunun hangi modeli alacağı konusunda kararsızlık yaşayan kişilerin yararına olacağı düşünülüyor.

Ortaya çıkan güncel sızıntılarda görülen cihaz ise tasarım itibarıyla daha önceki Nexus cihazlarından farklı bir yerde duruyor. Nexus serisi, uzun süredir hak ettiği metal tasarıma Huawei imzalı 6P ile kavuşmuştu. Nexus Sailfish ise metal tasarımı cam ile buluşturacak gibi gözüküyor. Telefonun arka kısmında parmak izi tarayıcısının da bulunduğu bölümde ana materyal olarak camın kullanıldığı belirtiliyor. HTC’nin bu sıra dışı tercihle metal akıllı telefonlardaki anten probleminin üstesinden gelmiş olmaya çalışması muhtemel gözüküyor.

nexus sailfishNexus Sailfish kalın bir profile sahip olacak

Bir diğer sızıntı ise yeni Nexus telefonuna farklı bir açıdan bakmayı sağlıyor. İki telefonun küçük ekranlı versiyonu olan Sailfish, sızan görüntüler itibarıyla kalın bir profile sahip olacak gibi gözüküyor. Bunun akıllı telefonun ilginç tasarımından kaynaklı bir göz yanılması olabileceği de iddialar arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER