Teknoloji

Nexus 7 en çok satan Android tableti oldu

Nexus 7 henüz resmi olarak Türkiye’ye gelmemiş olsa da bu tabletin yurt dışındaki satışların oldukça iyi gittiği söyleniyor. Avrupa’nın en büyük bağımsız mobil perakendecisi Carphone Warehouse tarafından verilen bilgiye göre Google’ın Nexus 7 tableti satıcı tarihindeki en fazla satan Android tablet unvanını eline geçirdi.

Nexus 7 ASUS’un Transformer serisi, Samsung’un Galaxy Tab serisi altında sunulan tabletlerin yanı sıra Amazon’un Kindle Fire HD’si gibi ucuz fiyatlı tabletleri de geride bırakmış oldu. Nexus 7’nin rahat taşınmaya olanak sağlayan boyutu ve aynı zamanda makul fiyatı bu tabletin en çok satan Android tableti unvanını elde etmesine yardımcı olmuştur. Ne var ki, Nexus 7 çok satsa da, Apple’ın iPad’ine yaklaşması pek mümkün değil. Bununla birlikte 7 inç’lik tabletlere yönelik talebin giderek yükselmesi bu tabletin ileride daha yüksek satış rakamlarına ulaşabileceğini işaret ediyor.

Yine de bu tabletler için iPad mini gibi muhtemel bir tehlike de bulunuyor. Apple’ın gelecek hafta 7.85 inç ekranlı, yani daha küçük boyutlu tabletini tanıtacağı ve daha küçük ekranlı tablet pazarında da hakimiyeti elde edeceği tahmin ediliyor.

Carphone Warehouse yöneticisi Graham Stapleton müşterilerin tabletlerini kullandıkları işler bakımından bir değişim gözlemlediğini, insanların hareket hâlindeyken giderek daha fazla içerik izlemeye başladığını kaydetti. İnsanların sabah işe giderken veya bir kahve dükkanında otururken tabletlerle daha fazla vakit geçirdiğini, daha küçük cihazların elde tutuş açısından daha kolay olduğunu da dile getirdi.

İlgili >> Telegraph

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER