Teknoloji

Nexus 7 daha küçük ekranlı iPad mini beklentilerini ateşleyebilir

Google’ın kendi markasını taşıyan 7 inç’lik tablet Nexus 7 ile pazara daha ciddi bir giriş yapması Apple’ın iPad mini olarak bahsedilen daha küçük ekranlı tabletine yönelik beklentileri daha da artırdı. Mevcut 9.7 inç’lik iPad ile 3.5 inç’lik iPhone ve iPod touch’ın ortasına konumlanması beklenen bu tabletin çıkışı için Nexus 7 iyi bir motivasyon aracı olabilir.

Aslına bakarsanız, iPad 10 inç civarı büyüklükteki tabletlerin kralı durumunda ve karşısına çıkan ürünlerin pek fazla şansı yok. Bu nedenle üreticiler daha küçük ekranlı 7 inç segmentine yoğunlaşmaktalar. Daha önce Amazon Kindle Fire ve Barnes & Noble Nook tabletlerinin bu alana iddialı girişler yaptığını görmüştük. Android tabanlı olan bu tabletler yoğun bir özelleştirme sonucunda farklılaşmış, ayrıca $200’lık yurtdışı satış fiyatlarıyla da cazip hâle dönüşmüştü. Apple’ın er ya da geç bu alana da gireceği ve bu alandaki potansiyeli de değerlendireceği düşünülüyor. Ancak şu an için Google ve Asus ikilisi Nexus 7’yi çıkararak biraz daha erken davranmış oldu.

Apple’ın Retina ekranlı üçüncü nesil iPad’e eşlik edecek, daha düşük ekran ve fiyata sahip bir ürün çıkaracağı beklentisi uzun zamandır dile getiriliyor. Son haberler ise bu tabletle ilgili siparişlerin çoktan verildiği ve yeni iOS tabletinin 2012’nin üçüncü çeyreğinde çıkacağı yönünde. Tabii ki, bu söylentilere her zaman şüpheyle bakmakta fayda var. Küçük ekranlı iPad dedikoduları geçmişte de dile getirilmiş, ancak boş çıktığı çok olmuştu. Ancak Google’ın bu alana girmiş olması Apple için ek bir motivasyon teşkil edebilir.

İLGİLİ HABERLER