Manşetler

Nexus 7 2’ye ait olduğu iddia edilen yeni fotoğraflar, video ve dokümanlar sızdı

Google’ın 24 Temmuzda düzenleyeceği basın toplantısıyla ilgili davetiyeleri göndermesi yeni Android sürümüyle ilgili beklentilerin yanı sıra yeni bir Nexus 7 tabletine dair beklentileri de arttırmıştı. Bu olayın hemen sonrasında sızan yeni şirket dokümanları, fotoğraflar ve videolar da ikinci nesil Nexus 7 tabletle ilgili spekülasyonları daha da ateşlendirmiş oldu.

nexus-7-2-dedikodu-1-180713

ABD merkezli perakendeci OfficeMax’ten sızan şirket dokümanları yeni Nexus 7’nin önümüzdeki hafta stoklara gireceğini gösteriyor. Dokümanlara göre OfficeMax yeni ürünleri 20 Temmuz tarihi itibarıyla almış olacak. 32 GB’lık model için 269.99 dolarlık fiyatın belirlendiği de dokümanlarda belirtiliyor. Belgeleri sızdıran Engadget 16 GB’lık bir versiyonun varlığı konusunda kesin konuşmuyor, ancak OfficeMax’in orijinal Nexus 7’yi de satmaya devam edeceğini belirtiyor.

nexus-7-2-dedikodu-7-180713

Android Central sitesi de yeni Nexus 7’ye ait olduğunu iddia ettiği bazı fotoğrafları ve bir videoyu yayınladı. Site Nexus 7’nin halefi olduğunu iddia ettiği bu ürünün henüz bitmemiş, prototip niteliğinde bir ürün olduğunun da altını çiziyor; ancak buna rağmen yeni Nexus 7’nin hem 16 GB hem de 32 GB’lık versiyonlarının satışa sunulacağını öne sürüyor. Ayrıca yeni Nexus 7’nin de hem sadece Wi-Fi hem de Wi-Fi + hücresel versiyonlarının bulunması bekleniyor.

nexus-7-2-dedikodu-2-180713

Teknik özelliklere bakıldığında da yeni Nexus 7’nin 7 inç LCD ekran, 1.2 megapiksel ön kamera, 1.5 megapiksel arka kamera, 3.5 mm. kulaklık jakı, Qualcomm Snapdragon S4 Pro işlemci, 4 GB DDR3L RAM’e sahip olduğu iddia ediliyor. Bununla birlikte Android Central sitesi yeni Nexus 7’nin sadece 2 GB RAM de barındırabileceği konusunda şüphelerinin olduğunu belirtmekten geri durmuyor.

Görünüşe göre yeni bir Nexus 7 gerçekten yolda. Cihaza ait görüntüleri aşağıdaki galeride bulabilirsiniz.

İlgili >> Engadget, Android Central

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER