Dosya

Nexus 7 2 ve Nexus 7 karşı karşıya

Google’un yeni nesil Nexus 7 tabletini bugün gerçekleştireceği etkinlikte resmi olarak açıklaması bekleniyor. Ancak tableti duyurma konusunda Google’dan hızlı davranan Amerikan perakende zinciri Best Buy, yeni Nexus 7’ye ait özellikleri ön sipariş sayfası aracılığıyla paylaştı. Bu yeni tabletin selefiyle ortak özelliklerini ve farklı olduğu noktaları ise yazının devamında bulabilirsiniz.

nexus-7-karsilastirma-240713

Ekran

Yeni Nexus 7 selefine kıyasla oldukça gelişmiş bir ekrana sahip olmasıyla dikkat çekiyor. ”Nexus 7 2” olarak da anılan tablet 1920 x 1200 piksel çözünürlüğe sahip bir ekran barındırıyor. Orijinal Nexus 7’nin ekranı ise 1280 x 800 piksel çözünürlüğünde. İki ekran piksel yoğunluğu açısından karşılaştırıldığındaysa yeni Nexus 7’nin 323 ppi piksel yoğunluğuyla birinci nesil Nexus 7’nin önüne geçiyor. Birinci nesil Nexus 7’nin ekranı da 216 ppi piksel yoğunluğuyla 163 ppi piksel yoğunluğuna sahip iPad mini’ye üstünlük sağlıyor.

Boyut, ağırlık ve tasarım

Ekran boyutu her iki tablette de aynı olsa da, yeni Nexus 7 şekilde yapılan küçük değişiklikler nedeniyle selefine göre daha hafif bir kasaya sahip. Nexus 7 tartıda 330 gramı gösterirken, Nexus 7 2’de ağırlık 319 grama indirilmiş. Nexus 7’nin 10.45 x 198 x 120 mm.’lik boyutlarıysa yeni Nexus 7’de 7.62 x 200 x 114.3 mm.’ye çekilmiş. Nexus 7 2’de tabletin arkasında yer alan Nexus logosu biraz daha büyütülürken, yatay modda yazılmış olması da dikkat çekiyor. Küçük gözüken bu detay yeni modeli eski modelden ayırma konusunda önemli bir işlevi yerine getiriyor.

Donanım

Google Nexus 7 2 ile işlemci konusunda Qualcomm’a dönüş yapıyor. İlk Nexus 7’de Nvidia ile çalışan şirket yeni Nexus 7’de 1.5 GHz’lik Qualcomm Snapdragon S4 işlemci kullanıyor. Yeni Nexus 7 RAM konusunda da selefini ikiye katlıyor. Nexus 7’de kullanılan 1 GB RAM yerine yeni nesil tablete 2 GB RAM yerleştirilmiş. Dahili hafıza kapasitesi ve pil büyüklüğü iki tabletin ortak noktaları arasında yer alıyor. Nexus 7 2’de kullanılan pilin kapasitesi henüz resmen açıklanmasa da 4235 mAh olduğu tahmin ediliyor. Her iki modelde de 16 ve 32 GB’lık dahili hafıza seçenekleri bulunuyor.

Android

Nexus serisinin yeni üyesi yeni bir Android sürümü anlamına geliyor. Nexus 7 2 kutusundan Android 4.2’yle değil, Android 4.3 ile çıkacak. Android 4.3 ile gelecek yeni özellikler hakkında bugün gerçekleştirilecek basın toplantısında biraz daha fazla bilgi verilmesi beklenirken; mevcut uygulamaların bu işletim sisteminde çalışmasında bir sorun yaşanmayacağını, sadece bazı uygulamaları güncellemek gerekebileceğini belirtmekte fayda var.

Sonuç

Tahmin edildiği gibi, yeni Nexus 7 selefine kıyasla daha hızlı, daha güçlü, daha ince bir yapıya sahip. Kısacası yeni Nexus 7, birinci nesil Nexus 7’ye kıyasla daha iyi bir tablet. Mevcut Nexus 7’sinden memnun olanlar, ancak daha hızlı bir tablete geçiş yapmak isteyenler için Nexus 7 2 son derece uygun bir seçenek. Evde ve dışarıda yanında sürekli olarak bir tablet bulundurmak isteyenler için de yeni Nexus 7 çekici bir seçenek olarak göze çarpıyor.

İlgili >> Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER