Teknoloji

Nexus 6P büyük pil ve yekpare metal gövdeyle geliyor

nexus-6p-280915

Google’ın salı günü San Francisco’da düzenleyeceği etkinlikte tanıtılmasına artık saatler kalan akıllı telefonları Nexus 5X ve 6P ile ilgili olarak geriye çok fazla sürpriz kalmadı. Ancak Huawei’nin ürettiği Nexus 6P ile ilgili olarak sızan birkaç slayt bu büyük ekranlı akıllı telefon hakkında daha fazla ilgi çekici detay sunuyor.

En dikkate değer olanı, Google’ın bu sefer pil ömrüne ayrı bir önem ayırması gibi görünüyor. Nexus 6P’de 3450 mAh gibi geniş kapasiteli bir pil bulunacak. Bu, Galaxy Note 5’teki 3000 mAh veya iPhone 6s Plus’taki 2750 mAh kapasiteli pillerden daha büyük bir pilin Nexus 6P gövdesinde bulunacağı anlamına geliyor. Ayrıca Motorola’nın ürettiği geçen yılın Nexus 6’sında yer alan 3220 mAh kapasiteli pile göre de yüzde 14’lük bir büyümenin kaydedileceği anlaşılıyor.

nexus-6p-slayt-280915

Bu büyük pil Nexus 6P’nin uzun süre çalışmasını sağlayan tek etken olmayacak. Android M‘in yeni Doze özelliği ve diğer güç tasarrufu sağlayan iyileştirmelerin de etkisi bulunacak. Doze, özellikle bekleme modundayken arka planda uygulama yenileme işlevini akıllı şekilde azaltıyor. Doze ile birlikte bir Android M telefonunun bekleme modundayken pil ömrünün iki katına çıkmasının mümkün olabileceği belirtiliyor.

Büyük kapasiteli pile ek olarak, slaytlar daha önce duymuş olduğumuz teknik özellikleri tekrarlıyor. Arkaya yerleştirilmiş parmak izi okuyucusu, 2560 x 1440 piksel çözünürlüklü ekran, Snapdragon 810 işlemci ve USB-C başlıca özellikler arasında bulunuyor.

Bu arada slaytlar Nexus 6P’nin tasarımı hakkında da bazı ipuçları veriyor. Nexus 6P’nin yekpare metal tasarımla geleceği ve Gorilla Glass 4 ekran camına sahip olacağı belirtiliyor. Daha önce de haber verildiği gibi, Nexus 6P’nin siyah, beyaz, gümüş ve altın renk seçenekleri bulunacak. Ancak altın rengin başlangıçta sadece Japonya’da çıkacak gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER