Teknoloji

Nexus 5X ve 6P CyanogenMod 13 nightly sürüm tarafından destekleniyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Nexus 6P

Nexus 5X ve 6P de CyanogenMod 13‘ün desteklediği cihazlar arasına katıldı. CyanogenMod’un Android 6.0 Marshmallow tabanlı yeni versiyonunun LG G4, OnePlus One, Amerikan mobil operatör Verizon tarafından sunulan LG G3, Moto X 2014, HTC One M9 ve bunlar gibi birkaç akıllı telefon için nightly sürümünün, yani final öncesi erken versiyonunun çıkışı gerçekleşmişti.

Görünüşe göre, CyanogenMod ekibi yeni cihazları destek kapsamına hızlı şekilde alıyor. Google’ın en yeni Android Marshmallow referans telefonları Nexus 6P ve Nexus 5X de desteklenen cihazlar arasına hızlı şekilde eklendi.

Bu, henüz Türkiye’de satılmayan Nexus 5X ve Nexus 6P sahibi olup da Android 6.0 Marshmallow’un ham kullanıcı deneyiminden yararlananlar için daha fazla özelleştirme imkanının ve yeni özelliklerin mümkün olduğu anlamına geliyor.

Ne var ki, Nexus 5X ve 6P için çıkan CyanogenMod 13 de nightly sürüm olma özelliğini taşıyor. Yani bunu cihazlarına yükleyen kullanıcılar çeşitli hatalarla ve kararsız bir kullanıcı deneyimiyle karşılaşabilirler. Her bir nightly sürümüyle farklı kusurlar ortaya çıkabiliyor, bazı hatalar düzeltilirken yeni hatalar keşfedilebiliyor. Tamamen kararlı bir sürümün çıkışı için biraz daha zaman geçmesi gerekiyor.

Eğer yurt dışından bir şekilde yeni 5X veya 6P telefonlarından edindiyseniz ve bu yepyeni cihazınıza CyanogenMod ile farklı bir hava katmak istiyorsanız, Cyanogen’in web sitesinde kurulum dosyasını ve gerekli yönergeleri bulabilirsiniz. Her bir cihaza özel sürümün kod adlarıyla verildiğini belirtmek gerekiyor. 6P için “angler”, 5X için de “bullhead” kod adları kullanılıyor. Bu arada söz konusu sürümleri flaşlamak için cihaza özelleştirilmiş bir kurtarma aracının da yüklenmiş olması gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER