Teknoloji

Nexus 5 parçalarına ayrıldı, yeniden toplaması çok kolay

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Popüler cihazları parçalarına ayırma konusunda bir hayli hevesli ve istekli olan iFixit tayfasının son kurbanı Google’ın yeni akıllı telefonu Nexus 5 oldu. Ekibin bu işlem sonucunda elde ettiği detaylar da fazlasıyla ilgi çekici oldu.

nexus-5-sokme-071113

Daha baştan söyleyelim, iFixit ekibi Nexus 5’e tamir edilebilirlik puanı olarak 10 üzerinden 8 verdi. Bu, parçalarına ayrılan bir Nexus 5’in kolaylıkla yeniden birleştirilebildiği anlamına geliyor. iPad Air’ın aynı tayfadan 10 üzerinden sadece 2 puan aldığını düşünecek olursak, bu sonuç daha da etkileyici hâle geliyor.

Nexus 5’in arka kapağı yapıştırıcıyla gövdeye tutturuluyor, ancak buna rağmen kapak yerinden kolaylıkla kaldırılabiliyor. Etiketler sayesinde her bir bileşeni rahatlıkla ayırt etmek mümkün oluyor. Bu arada Nexus 5’in pili de gövdeye yapıştırılmış, ancak buna rağmen kolaylıkla çıkarılıp değiştirilebilir nitelik taşıyor.

iFixit’in Nexus 5’te keşfettiği olumsuzluklardan bir tanesi ön kapağın birleştirilmiş tek bir yapıdan oluşması. Bu da çatlamış ekran camlarını değiştirmeyi zorlanıyor. iFixit bu durum için tek bir çürük nedeniyle tüm dişlerin kaybedilmesine benzetmiş.

İlgili >> iFixit

İLGİLİ HABERLER