Manşetler

Nexus 5’in son sızıntıları LG G2 ile hemen hemen aynı nitelikte bir cihazın geleceğini doğruluyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google’ın yakında beklenen yeni amiral gemisi Nexus 5’e ait yeni bir sızıntı daha meydana geldi. Bu son sızıntıyla birlikte LG’nin geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan FCC başvurusunun boşlukları da doluyor.

nexus-5-sizinti-071013Android Police sitesi tarafından ortaya çıkarılan taslak doküman cihazın çeşitli çizimlerini ve söküm detaylarını, aynı zamanda teknik özellikler listesini içeriyor.

Görünüşe göre Nexus 5’te 4.95 inç, 1080p IPS LCD ekran bulunacak. 2300 mAh kapasiteli pile sahip olacak bu telefon LTE desteği de barındıracak. 2.3 GHz Qualcomm Snapdragon 800 işlemci, 2 GB RAM, 8 megapiksel kamera, Qi kablosuz şarj desteği ve NFC de diğer teknik özellikler arasında bulunuyor.

Yeni telefonun teknik özelliklerinin LG’nin amiral gemisi G2’ninkiyle hemen hemen aynı olduğu görünüyor. Yalnızca Nexus 5’in biraz daha küçük ekrana, 8 megapiksel kameraya ve daha düşük kapasiteli bir pile sahip olduğu görülüyor.

Ayrıca LG G2’nin arkasında yer alan güç ve ses tuşları Nexus 5’te kenarlara alınıyor. LG G2’de oldukça yoğun olan özelleştirilmiş arayüz elemanları ve uygulamalar da Nexus 5’te bulunmayacak, bunun yerine Android 4.4 KitKat’ın ham sürümü yüklü olarak gelecek.

Google Nexus 4’ü geçen yıl ekim ayının sonunda tanıtmıştı ve kasım ortalarında piyasaya çıkarmaya başlamıştı. Eğer benzer durum bu yıl da tekrarlanacak olursa, birkaç hafta içinde Nexus 5 ile tanışmış olacağız.

İlgili >> Engadget, Android Police

İLGİLİ HABERLER