Teknoloji

Nexus 10 iPad’e göre daha kolay sökülüyor ve yeniden birleştiriliyor

Nexus 4 sökülür de Nexus 10 durur mu? Google’ın geçen hafta Nexus akıllı telefonuyla birlikte piyasaya sürdüğü 10 inç’lik ultra yüksek çözünürlüklü ekran barındıran tableti Nexus 10 da sökme işlemine tabi tutuldu, ancak bu sefer iFixit değil PowerbookMedic tayfası tarafından. Görünüşe göre, Nexus 10 sökmesi kolay olan tabletlerden bir tanesi.

Nexus 10’un sökme işlemini gerçekleştirenlerin dikkat çektiği en önemli nokta Nexus 10’un Apple’ın iPad’ine göre sökülmesi kolay olan bir tablet olduğu. Apple genellikle ürünlerini sıkı sıkıya birleştirmesi ve böylelikle ürünlerinin açılmasını zorlaştırmasıyla bilinir. Google ve Samsung ise olaya tamamen farklı yaklaşıyor ve cihazın parçalarına ayrılmasını bir hayli kolaylaştırıyor.

Nexus 10’un arka kapağı sadece bir vida, vakum ağzı ve onu ekrandan ayırmaya yetecek kadar kol gücüyle yerinden çıkarılıyor. Bunu yaptıktan sonra içeride yer alan bileşenler açığa çıkıyor. Pili yerinden çıkarmanın gerçekten kolay olduğu, konnektörün plastik yerine lastikten yapıldığı görülüyor. Bu da bağlantıları daha sağlam ve tamir esnasında bozulmaya karşı daha dayanıklı hâle getiriyor.

Görünüşe göre birçok bileşen aksama sadece 00 numara Philips vidalarla tutturulmuş, iPad’de olduğu gibi yapıştırıcı kullanılmamış. Sonuç olarak bu da parçalara ayırma işlemini bir hayli kolaylaştırıyor. Bilindiği gibi Nexus 10 bir Samsung cihazı, dolayısıyla içerisindeki bileşenlerin çoğunda da Samsung etiketi bulunuyor. Exynos 5 Dual yongaset, batarya ve flaş bellek de bunların arasında yer alıyor.

İlgili >> PowerbookMedic

İLGİLİ HABERLER