Teknoloji

Nextbit’in yeni Android telefonu 1 Eylülde tanıtılıyor

nextbit-next-now-120815

Eski Google, Apple, Amazon ve HTC çalışanları tarafından işletilen bir mobil geliştirici şirketi olan Nextbit ilk Android akıllı telefonunu 1 Eylülde tanıtmayı planlıyor.

Şirketin genel müdürü Tom Moss’un CNET ile gerçekleştirdiği röportajda, cihazın fiyatının 300 ile 400 dolar arasında olacağı kaydedildi. Bu da üst sınıf akıllı telefon düzeyinde bir fiyatlandırmanın uygulanacağını gösteriyor. Aslında Nextbit’in en büyük vaadi akıllı telefonunun sadece iyi olacağı değil, zamanla gelecek yazılım güncellemeleriyle birlikte daha da iyi performans sunulması ve bulut servisleriyle depolama kapasitesinin artırılmasıydı.

Şirket CNET’e telefonun zamanla daha iyi performans göstereceğini ve yazılımda yapılan genişletmelerle birlikte daha üst seviyede işleyebileceğini söyledi. Android için çalışan ilk kişilerden olan ve şu anda Nextbit’in baş teknoloji sorumlusu görevini yürütüne Mike Chan da, kullanıcılara uyum sağlayacak bir cihaza odaklandıklarını vurguladı. Bunun tüketiciler için ne anlama geldiği tam olarak açık olmasa da, Amazon’un Fire OS’inde olduğu gibi Android’de değişikliklerin yapılmasının kaydedilmediği CNET tarafından belirtiliyor. Daha önceki haberler Nextbit cihazlarının Apple’ın Handoff işlevi tarzında yazılımlar barındıracağını, kullanıcıların bir uygulamayı bulunduğu durumda saklayıp daha sonra başka cihazlarda aynı yerden devam etmeyi sağlayacağını işaret ediyordu.

Şirketin şu anda diğer akıllı telefonlarda bulunan mevcut özellikleri taklit etmekten daha fazlasını yapması gerekiyor, çünkü rekabetin fazla olduğu pazarda dikkat çekmek için bu gerekiyor. HTC Android’de rekabetçi bir durum sergilemekten her geçen gün uzaklaşıyor, Samsung’un Android gelirleri azalıyor, OnePlus daha ucuz fiyata üst sınıf akıllı telefon sunuyor, ayrıca Çinli Huawei, Xiaomi, ZTE gibi şirketler de giderek daha fazla kazanım elde ediyor. Nextbit’in bu ortamda farklı bir şeyler yapması gerekiyor ki, bu kalabalıkta dikkat çekmesi mümkün olsun. Moss da CNET’e bu nedenle farklı bir şeyler yaptıklarını söylüyor, yani Nextbit de durumun farkında.

İLGİLİ HABERLER