Teknoloji

Newsweek’in Twitter hesabına IŞİD saldırısı

newsweek-110215

Dünyaca ünlü haber dergisi Newsweek’in Twitter hesabı, dün (10 Şubat) kısa bir süreliğine IŞİD yanlısı bir grup tarafından ele geçirildi. Kendilerini CyberCaliphate (Siber Halife) etiketiyle tanımlayan siber korsanlar, Newsweek’in hesabı aracılığıyla ABD Başkanı Barack Obama’nın ailesine tehdit mesajları yolladı. Ele geçirilen hesaptan birkaç kez “Kanlı Sevgililer Günü #MichelleObama! Seni, kızlarını ve kocanı izliyoruz!” mesajı gönderildi.

Newsweek’in Twitter hesabını ele geçiren grubun geçtiğimiz ay ABD Merkez Kumandanının Twitter hesabına saldıran kişiler olduğu düşünülüyor. Newsweek hesabından atılan bir diğer mesajda ”ABD uyduları Irak, Suriye ve Afganistan’da kardeşlerimizi öldürürken, biz de sizin ağlarınıza ve kişisel cihazlarınıza girip hakkınızda her şeyi öğrendik.” ifadesinin kullanılması bu ihtimali güçlendiriyor.

newsweek-twitter-110215

IŞİD destekçilerinin mesajlarını daha çok kişiye ulaştırmak için takipçi sayısı fazla, yüksek profilli Twitter hesaplarına saldırması son zamanlarda sıklıkla karşılaşılan bir durum olarak niteleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER