Teknoloji

News.me Twitter’ın katı API kuralları nedeniyle iOS uygulamalarını sonlandırdı, dikkatini Digg’e çevirdi

News.me’nin iOS platformuna özel sosyal haber uygulamaları zamanını doldurdu. iPhone ve iPad cihazlarına özel olan uygulama bugüne kadar arkadaşlarınızın Twitter ve Facebook üzerindeki paylaşımlarını güzel görünümlü ve haber sitesi veya dergi tarzında bir kullanıcı arayüzüyle karşınıza getiriyordu. News.me projesinin sona ermesinde sorumlu olarak Twitter gösterildi.

Uygulamanın sonlanışıyla ilgili olarak yayınlanan blog yazısında sürtüşmenin geçen yılın sonlarında, Twitter’ın insanların haberleri keşfetmesini sağlayan ürünler geliştirmeye başlamasından sonra başladığı belirtildi; gerçekten Twitter’ın yeni tasarımıyla birlikte “Keşfet” adı verilen, haber sitesi tarzında tasarıma sahip olan yeni bir sekme kullanıma sunulmuştu. Bunun devamında Twitter’ın 1.1 API rehberi de News.me’nin dümen kırmasında karar verdirici bir rol oynadı. Genel yönetici Jake Levine bağlı olduğu platformla rekabet içinde olan bir uygulama için zaman ve enerji harcamak istemediklerini vurguladı.

Şirket bundan böyle gelecekteki uygulamalarında kaynak olarak Digg platformuna, ana şirket olan Betaworks’ün sahip olduğu başka bir web kuruluşuna odaklanacak. Geçen yaz yeniden tasarlanmış şekilde hayata geçen Digg, Levine’in belirttiğine göre dört milyonun üzerinde ziyaretçi gördü. Levine, Digg deneyimini News.me ile sunup insanların İnternet üzerindeki en iyi haberleri ve yazıları bulmalarına yardımcı olmak için yoğun bir şekilde çalıştıklarını kaydetti. Öte yandan News.me Twitter’ın yazılımcılara koyduğu katı kuralların son kurbanlarından biri olarak da tarihe geçmiş oldu.

İlgili >> News.me

İLGİLİ HABERLER