Teknoloji

News.me sosyal ağ tabanlı haber uygulaması Flipboard’un yerini alabilir mi? – Galeri

news-me-ipad-app-00007Birçok iPad sahibi Flipboard uygulamasını biliyor olmalı. Bu uygulama kullanıcıların Twitter veya Facebook hesapları üzerinden takip ettikleri kişilerin yaptıkları paylaşımları dergi havasında bir arayüzle okumalarını sağlıyor. URL kısaltma servisi bit.ly’nin hayata geçirdiği yeni bir iPad uygulaması olan News.me de benzer bir mantığa sahip, ancak en büyük rakibi Flipboard’dan biraz daha farklı çalışıyor.

News.me uygulaması, kullanıcıların Twitter üzerinden takip ettikleri kişilerin yaptıkları paylaşımlar yerine bu kişilerin kendi Twitter akışları içinde görmüş oldukları materyalleri görüntülüyor. Ücretsiz olan Flipboard’un aksine News.me uygulaması haftalık 0.99$’lık bir abonelik ücretiyle geliyor. İlk kez kullananlar için ise deneme amacıyla bir haftalık ücretsiz üyelik de sunuluyor.

News.me uygulamasını ilk kez çalıştırdığınızda karşınıza çıkan ekrana Twitter kullanıcı adını yazmanız isteniyor. Twitter.com üzerinden gerçekleştirilecek yetkilendirme işleminin ardından Twitter’da takip ettiğiniz ve News.me uygulamasını kullanan kişilerin listesi karşınıza çıkıyor. Bunların hepsini ya da dilediğinizi takibe almanız mümkün. Hemen ardından News.me servisini kullanan popüler kişilerin listesi karşınıza çıkıyor. Bu listeden de dilediğiniz kişileri seçip onların Twitter’da karşılarına çıkan paylaşımları görebilirsiniz.

Takip ayarlarını yaptıktan sonra karşınıza News.me uygulamanızın ana sayfası gelecek. Bu sayfanın en güzel özelliği dilediğiniz haberin üzerinde iki parmağınızı oynatarak onu genişletebilmeniz ve tümünü okuyabilmeniz. Ayrıca bunu yapmak yerine haberin üstüne tıklayabilir, ayrı bir sayfada ister yeniden düzenlenmiş görünümde, ister web sayfası görünümünde bu haberi okuyabilirsiniz. Haberleri ve yazıları Facebook, Twitter ya da e-posta aracılığıyla paylaşmak, Instapaper servisiyle daha sonra okumak üzere saklamak mümkün.

News.me uygulaması getirdiği farklı yaklaşımla Flipboard’dan ayrılıyor. Ancak üyelikle çalışması ve şimdilik takip edilecek kişi sayısının azlığı onu Flipboard’a göre daha fazla tercih edilir kılamıyor. Yine de, bu uygulamayı App Store’dan indirip bir hafta boyunca ücretsiz deneyin. Eğer memnun kalırsanız haftalık 0.99$ ya da yıllık 34.99$’lık ücretle kullanmaya devam edebilirsiniz.

News.me’ye ait ekran görüntülerinden oluşan galeri aşağıda yer alıyor.

Galeri: News.me iPad Uygulaması
[nggallery id=543]

İlgili – iTunes App Store

İLGİLİ HABERLER