Manşetler

News Corporation’ın Daily adlı iPad uygulaması 17 Ocak’ta yayınlanacak mı?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple ile Rupert Murdoch’un sahibi olduğu News Corporation’ın üzerinde birlikte çalıştığı söylenen ve sadece iPad’ler üzerinden okunabilecek olan günlük gazete “Daily”nin çıkış tarihiyle ilgili tahminler ortalıkta dolaşıyor. Herkes News Corp. veya Apple’dan konuyla ilgili olarak bir açıklama veya duyuru bekliyor. Bu henüz gerçekleşmediği için kaynaklar ve onların elinde bulunan bilgilerle idare etmek zorunda kalıyoruz.

Bu seferki bilgi News Corp’un “The Daily” adı verilen uygulamasıyla ilgili. Kaynakların aktardığı bilgilere göre Daily uygulaması 17 Ocak tarihinde yayınlanacak. Uygulamanın Steve Jobs’un da hazır bulunacağı bir lansman toplantısıyla tanıtılacağı söyleniyor, ancak bu toplantının olacağı da henüz doğrulanmış değil. Ancak Jobs’un bu uygulamayla ilgili bazı planlarının olduğuna dair dedikoduları göz önünde bulundurursak, Apple’ın başının sahneye çıkıp bu uygulamayı bizzat tanıtması, ya da tanıtacağı diğer ürün veya servisler arasına eklemesi çok dah uzak bir ihtimal değil gibi görünüyor.

Kaynakların aktardığına göre: “News Corp’un düzinelerce gazeteciyi Daily için işe alması ve daha fazlası için mülakatlar yapmasının yanında uygulama veya servisle ilgili diğer detaylar da çoktan ortaya çıkmaya başladı: Günlük olarak yayınlanacak bu gazete haftada 99 sentlik bir fiyatla satılacak, fazlasıyla video kullanacak ve multimedyanın nimetlerinden faydalanacak bu gazetenin planları arasında birçok insanı heyecanlandıracak bir çeşit 3D efekti de kullanmak bulunuyor. Ve de Apple’ın CEO’su Steve Jobs’un lansman toplantısında yer alma ihtimali bulunuyor.”

Eğer birileri engel olmazsa, iPad’e özel günlük gazete The Daily’yi çok yakında göreceğiz. 0.99$’lık haftalık ücrete sahip olması beklenen bu elektronik gazetenin multimedya yoğunluklu olacağı zaten belli birşey. Acaba Türkiye’nin iPad tabanlı ilk elektronik gazetesini açacağı söylenen Nurcan Akad şu anda neler yapıyor?

İlgili – 9to5Mac

İLGİLİ HABERLER