Teknoloji

Twitter da Instagram’ı satın almak istemiş

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geçtiğimiz haftanın en çok konuşulan konularından biri hiç şüphesiz Instagram’ın Facebook tarafından satın alınması idi. 1 milyar dolar karşılığında gerçekleşen anlaşmaya dair detaylar da kısa bir süre sonra ortaya çıkmaya başlamıştı. Bunların içinde en ilginç olanı ise kuşkusuz anlaşmanın iki günde sağlanmış olmasıydı.

New York Times’ın Instagram’ın kuruluşundan satışına kadar geçen süreyi etraflıca anlattığı haberi sayesinde de bir çok bilinmeyen açığa çıkmış durumda. Habere göre, Zuckerberg kapısını çalana dek Kevin Systrom’un Instagram’ı satmak gibi bir düşüncesinin olmadığı ve bağımsız kalmak niyetinde olduğu belirtiliyor. Şirketin ikinci bir fon bulma sürecini de henüz bitirmiş olması bu düşünceyi kanıtlar nitelikte idi.

Bu satışın gerçekleşmesiyle beraber Instagram bir müttefiğini de kaybetmiş gibi gözüküyor. Bu müttefik Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey’den başkası değil. Instagram’ı açıkça desteklemekten çekinmeyen ve iddialara göre geçtiğimiz aylar içinde Instagram’ı satın almak için girişimlerde de bulunan Dorsey’in, satın alma işleminin gerçekleşmesinin ardından Instagram’ı kullanmayı bırakması dikkatlerden kaçmadı. Konuyla alakalı olarak Twitter cephesinden ise bir açıklama yapılmış değil.

İlgili – The New York Times

İLGİLİ HABERLER