Teknoloji

New York Times ve OpinionLab’den Lodsys’e karşı dava

Lodsys olayında yeni gelişmeler var. Bu patent şirketi geçtiğimiz günlerde iOS üzerinde geliştirme yapan çeşitli yazılımcılara karşı dava açmış, hatta gözünü Android yazılımcılarına da dikmişti. Şirketin iddiası geliştiricilerin ve diğer şirketlerin patentlerini ihlâl ettiği yönünde. Ancak şirketin karşısına sert kayalar çıkacak gibi görünüyor.

ForeSee şirketinin Lodsys’in elindeki patentlerin geçersiz sayılması talebiyle mahkemeye başvurmasının ardından New York Times ve OpinionLab şirketleri de aynı taleplerle mahkemeye başvurdu. Lodsys’e karşı açılan yeni davalar, söz konusu patentlerin Lodsys dava açmadan önce geçersiz sayılmış olmasına yönelik mahkeme kararının çıkmasını talep ediyor.

OpinionLab şirketinin şikayetinde Lodsys’in Illinois adil rekabet kanunlarını ihlâl ettiğini ve şirket dışındaki yatırımcıları korkutarak çeşitli engeller çıkardığını iddia ediliyor. OpinionLab’in şikayet dilekçesinde Lodsys’in son kullanma tarihi dolmak üzere olan bu patentlerden amaçladığı maksimum faydayı elde etmek adına önceden planlanmış, geniş kapsamlı ve uygunsuz bir yönteme başvurduğunu, ancak dile getirmiş olduğu iddialara büyük bir ihtimalle kendisinin bile inanmadığı belirtiliyor.

İlgili – Electronista

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER