Ulaşım

New York metrosu 2016’nın sonu itibarıyla tamamen Wi-Fi bağlantısına sahip olacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

new york metrosu

New York Valisi Andrew Cuomo, dünyanın en büyük metro sistemi olan Metropolitan Transportation Authority’yi (MTA) “21. yüzyıla getirecek” planı kamuoyuna açıkladı. Söz konusu plan çerçevesinde New York metrosu mobil ödeme çözümlerini desteklemeye başlayacak. USB şarj istasyonları ve 2016’nın sonuna kadar 278 durağın tamamında Wi-Fi bağlantısı sunulması da planın parçaları arasında yer alıyor.

Vali Cuomo’nun açıklaması, MTA’nın metro sistemine kablosuz bağlantı getirilmesi konusunda anlaştığı Transit Wireless tarafından açıklanan takvimin biraz daha hızlandırıldığı anlamına geliyor. Daha öncesinde tüm istasyonların Wi-Fi bağlantısına kavuşması için 2017’nin sonu işaret edilmişti. Ancak valinin sözleri, bu sürecin biraz daha çabuk bir şekilde nihayete ereceğini gösteriyor. Halihazırda New York’taki metro istasyonlarının yarısından fazlasında Wi-Fi bağlantısı bulunuyor.

MTA’nın New York’un günlük işleyişinde önemli bir rolünün olduğuna dikkat çeken Cuomo, sistemin uzun süredir bölgenin artan gücüne ve boyutlarına uyum sağlamakta zorlandığını dile getirdi. Yapılan çalışmaların tamir ve bakımdan çok daha fazla olduğunu ifade eden New York Valisi, bunun New York’luların hak ettiği 21. yüzyıla ait ulaşım sistemini inşa etmek adına daha büyük düşünmeye eş değer olduğunu ve MTA’nın önümüzdeki yıllarda daha önce hiç olmadığı kadar modernleştirileceğini belirtti.

Cuomo’nun verdiği sözler arasında en zorlusu ise MetroCard sistemini temassız bir mobil ödeme sistemiyle değiştirmek olacak gibi gözüküyor. New York Valisi’nin planına göre, yolcular telefonlarını veya banka kartlarını turnikelere yerleştirilen sensörlere okutarak metroya giriş yapabilecekler. Söz konusu sistem halihazırda hem ABD’de hem de dünya genelinde çeşitli şehirlerde uygulanıyor.

MTA’nın direktörler kurulu ise MetroCard sistemini değiştirmenin en az beş yıl sürebileceğini belirtiyor. Valinin hızlandırılmış takviminde ise yeni mobil ödeme sistemine geçiş için 2018’in sonu hedef olarak belirlenmiş.

İLGİLİ HABERLER