Manşetler

New York akıllı telefon hırsızlığını durdurmak için Apple, Google, Microsoft ve Samsung’tan yardım istedi

New York Başsavcısı Eric Schneiderman şehirde yaşanan akıllı telefon hırsızlıklarının önüne geçmek için Apple, Google, Microsoft, Samsung ve Motorola Mobility’ye birlikte çalışma çağrısında bulundu. Şirketlere hitaben birer mektup kaleme alan başsavcı, şirketleri müşterilerine verdikleri güvenlik sözlerini yerine getirmedikleri için eleştirdi. Bu beş şirketin de veri güvenliğini cihaz güvenliğinin üstüne koyduğunu söyleyen Schneiderman, bu şirketlerin çalınan cihazların ikinci el kullanımını önleyebilecek cinsten teknoloji geliştirme yeteneğine sahip olduklarını belirtti.

samsung-galaxy-s4-iphone-5-080513

Akıllı telefon hırsızlığı New York’ta son dönemde büyük bir endişe haline gelmiş durumda. Şehirdeki suç oranı geçtiğimiz yıl son 10 yıllık dönem içinde ilk kez artarken, bu artışın en önemli sebebi iPhone hırsızlıklarındaki artış oldu. Şirketlere gönderdiği mektupta sert ifadeler kullanan başsavcı, mevcut önlemlerin değersiz olduğunu dile getirdi. Schneiderman akıllı telefon hırsızlıklarının bu şirketlerin cihaz satışlarına katkıda bulunma ihtimalinin kendisini daha fazla endişelendirdiğini de sözlerine ekledi ve şirketleri mevcut hırsızlık önleyici önlemleri hakkında bilgi vermeleri için ofisine davet etti. Schneiderman bu görüşmelerde artan hırsızlığın önüne geçmek için yeni çözümlerin aranacağını söylemeyi de ihmal etmedi.

Schneiderman çağrısında Android için güvenlik yazılımları geliştiren Lookout’un desteğinden de bahsetti ve şirketin mobil güvenlik konusundaki çözümlerinin başsavcılığın kullanımına açık olduğunu belirtti. Lookout’un bu noktada kendi promosyonunu da yaptığı düşünülürken, başsavcının ne tarz bir çözüm peşinde olduğu henüz net olarak anlaşılmış değil. Ortadaki en açık durum, mevcut önlemlerin New York’taki artan akıllı telefon hırsızlığını engellemeye yetmediği.

İlgili >> The New York Times

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER