Teknoloji

New Horizons rekor uzaklıkta mesafeden Dünya’nın fotoğrafını çekti

Voyager 1 uzay aracı, bundan 27 yıl önce Dünya’ya 6 milyar kilometre uzaktan Dünya’nın bugün “soluk mavi nokta” olarak adlandırılan fotoğrafını çekmişti. Bu rekor, uzun bir aranın ardından el değiştirdi. NASA’nın Plüton’un daha yakından tanınması için görevlendirdiği New Horizons isimli uzay aracı, 5 Aralık 2017 tarihinde 6.1 milyar kilometre mesafeden Dünya’nın fotoğraflarını çekti. Ancak teknik olarak rekoru, iki saat önce “Dilek Kuyusu” yıldız kümesinden çekilen bir fotoğraf kırdı.

Söz konusu rekorun çok kısa bir süre içinde yeniden el değiştirmesi oldukça muhtemel görünüyor. Voyager 1 mürettebatı, “soluk mavi nokta” fotoğrafını çektikten kısa bir süre sonra aracın kamerasını kapatmıştı. Plüton’un keşfi için görevlendirilen araç için ise böyle bir durum söz konusu değil.

Uzay aracı, 1 Ocak 2019’ta Kuiper Kuşağı’nda yer alan başka bir gök cismini tanımak için yola devam ediyor. Hâli hazırda 2014 MU69 olarak adlandırılan buzlu bir kaya parçasını keşfedecek olan uzay aracının bu yolculuk süresince yeni görüntüler kaydetmesi bekleniyor.

New Horizons yolculuğunu ne zaman tamamlayacak?

Şu an için New Horizons’ın görevinin ne zaman tamamlanacağı henüz bilinmiyor. Ancak 2019’a kadar çizilen yolculuk planı, uzay aracının yeni fotoğraf göndermeye devam edeceğini gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER