Teknoloji

New Balance 3D yazıcıdan çıkmış koşu ayakkabılarını tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

new-balance-2d-201115

New Balance, 3D yazıcıyla ürettiği ilk koşu ayakkabısını görücüye çıkardı. Böylelikle 3D baskı teknolojisinden faydalanan ayakkabı üreticileri arasına katılan New Balance, orta tabanlı ayakkabısının oluşum sürecinde 3D Systems’ın DuraForm Flex TPU teknolojisinden yararlandı. New Balance, ayakkabılarının üretimi esnasında hem materyallerde hem de baskı teknolojisinde bazı sıçramalar yaptığının altını çizdi.

New Balance, yeni ayakkabılarını ilk olarak önümüzdeki nisan ayında Boston’da tanıtmayı ve ardından dünyanın çeşitli yerlerindeki perakende satış noktalarında satışa sunmayı planlamıştı. Tanıtım tarihi öne çekilse de, bu durum 3D yazıcıyla üretilen ayakkabının çıkış takviminde değişikliğe yol açmış gibi gözükmüyor. 3D Systems’ın CES 2016’da düzenlenecek etkinliğinde de şirket çalışanları söz konusu ayakkabıları giyecek.

New Balance tarafından yapılan açıklamada, DuraForm Flex TPU’nun esnekliği ve gücü bir arada sunduğu, böylelikle ortaya koşu için ideal bir ayakkabının çıktığı belirtildi. New Balance daha önce de 3D baskı teknolojisiyle flört etse de, ilk kez tam bir çift koşu ayakkabısı üretmeyi başardı.

New Balance Başkanı Robert DeMartini, 3D baskıyla performans kişiselleştirmesini tamamen yeni bir boyuta taşıma fırsatını yakalayacaklarını dile getirdi. New Balance İnovasyon Ekibi’nin performans koşularındaki en son teknolojiyi yansıttığını söyleyen DeMartini, bu ilerlemenin New Balance’ı dünyanın en popüler spor markalarından birine dönüştüreceğini sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER