BilimManşetler

Neuralink’in beyin çipi ilk kez insan beynine yerleştirildi

neuralink n1 neuralink beyin çipi

Elon Musk tarafından yapılan açıklamaya göre, Neuralink beyin çipi ilk kez bir insan beynine yerleştirildi. Musk’ın operasyondan bir gün sonra hastanın iyileşme sürecinin sorunsuz gittiğini belirtmesi, işlemin başarılı olduğunu gösteriyor.

Beyin-bilgisayar arayüzleri (BCI) oluşturmayı amaçlayan Neuralink, ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nden (FDA) yeşil ışık aldıktan sonra geçen sonbaharda ilk klinik deneyi için insan hastaları kabul etmeye başlamıştı.

O dönemde Neuralink, “servikal omurilik yaralanması veya amyotrofik lateral skleroz (ALS) nedeniyle kuadriplejisi olan” kişilerin çalışmaya katılabileceğini belirtmişti. Şirketin açıklamasında “BCI’mızın ilk hedefi, insanlara yalnızca düşüncelerini kullanarak bir bilgisayar imlecini veya klavyesini kontrol etme yeteneği kazandırmaktır” ifadesi yer alıyordu.

Neuralink beyin çipi alternatif gerçeklikleri deneyimlemeyi mümkün kılabilir

Neuralink insan beynine çip yerleştirilmesiyle ilgili başka bir ayrıntı paylaşmadı, sadece sonuçların umut verici olduğunu söylemekle yetindi. Beyin çipinin insan beynine başarılı bir şekilde yerleştirilmesi, Neuralink için önemli bir kilometre taşı niteliği taşıyor. Musk, bu sayede insanların günün birinde alternatif gerçeklikleri deneyimleyebileceğini iddia ediyor. Şirket, hayvan refahı yasalarını ihlâl ettiği gerekçesiyle ABD’de bir federal soruşturmayla karşı karşıya.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER