Teknoloji

Netgear Orbi altında ağ yönlendiricisi ve akıllı hoparlörü bir arada sunuyor

netgear orbi

Netgear‘ın Orbi serisi içinde Wi-Fi ve akıllı hoparlör donanımları bulunuyor. Yeni duyurulan Orbi Voice, Wi-Fi ağ yönlendiricisi ve akıllı hoparlör işlevlerini bir araya getiriyor. Hem basit Wi-Fi hem de akıllı ev yönetim deneyimleri bir arada sunuluyor.

Netgear’ın Orbi mesh Wi-Fi sistemi büyüklüğü 418 metrekareye kadar çıkan evleri tamamen ağ bağlantısıyla sarabiliyor. Orbi Voice akıllı hoparlör ise Amazon Alexa‘ya doğrudan erişim sağlıyor, Echo gibi bir cihaza gerek kalmıyor. Kullanıcılar Alexa ile herhangi bir Alexa tabanlı cihazla olduğu gibi etkileşim kurabiliyor. Akıllı ev cihazlarını kontrol etme, hava durumunu alma, alarmları kurma ve bunun gibi işlevler sunuyor.

Hoparlörün ses sistemi Harman Kardon tarafından sağlanıyor. Netgear’a göre, etkileyici bir ses çıkışı sunuyor. Örgü ağ sistemi tarafında ise, Orbi WiFi sistemi tek bir ada sahip Wi-Fi şebekesi sağlıyor ve akıllı geçiş imkanı veriyor. Sonuçta bir ev veya bina içinde kesintisiz bağlantı deneyimi elde ediliyor.

netgear orbi voice

Kurulumun oldukça basit olduğu söyleniyor. Orbi mobil uygulaması tüm işi üstleniyor. Aynı uygulama Akıllı Ebeveyn Kontrolleri için de kullanılıyor, hoparlörden çalan ses ve fazlasının kontrolü sağlanıyor. Aynı zamanda sistem Orbi ağ yönlendiricisi ve akıllı hoparlörü arasında özel bir Wi-Fi ağı oluşturuyor. Böylelikle cihazlara mümkün olan en yüksek hızlar sunuluyor.

Hem Voice akıllı hoparlörü hem de ağ yönlendiricisini içeren Orbi Mesh WiFi sistemi, eylül ayından itibaren 430 dolarlık fiyat etiketiyle yurt dışında satışa çıkıyor.

Nighthawk XR700

netgear xr700

Orbi Voice sistemine ek olarak Netgear, ilk profesyonel oyuncu ağ yönlendirici cihazı Nighthawk XR500’ün takipçisini duyurdu. Nighthawk XR700, 7.2 Gbps’ye varan Wi-Fi bağlantı hızlarını destekliyor. Oyuncular için en önemli haber ise, bir yığın yüksek hızlı Ethernet portunun sunulması oluyor. Yedi adet gigabit destekli port, aynı zamanda bir adet 10 gigabite kadar çıkışa sahip olan özel port yer alıyor. Netgear, bu ürünü daha önce duyurusu gerçekleştirilen LAN cihazının bir tamamlayıcısı olarak tanımlıyor. Böylelikle 15 kullanıcı iki cihaz arasında gigabit seviyesinde hıza sahip bağlantı kurabiliyor.

Aynı zamanda ağ yönlendiricisi, DumaOS olarak adlandırılan ve birtakım özelleştirme seçenekleri içeren bir yazılım çalıştırıyor. Bağlantı kurulan sunucuların uzaklığı üzerinde kontrol imkanı da mevcut. Böylelikle oyuncular her zaman sağlam bir bağlantıya sahip olduklarından emin oluyor. Aynı zamanda Plex‘i de destekliyor. Bu ürün de gelecek aydan itibaren 500 dolardan yurt dışında satışa çıkıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER