Teknoloji

Netgear Meural akıllı çerçeve NFT’ler için sergi alanı sunuyor

netgear meural
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

NFT’ler ne olduğu henüz herkes tarafından anlaşılamamış olsa da, artık hayatımıza yerleşmiş durumda. Bir merakla ortaya çıkan bu teknoloji, artık köklü şirketlerin ürünlerine de yön veriyor. Ağ ürünleri üreticisi Netgear da Meural isimli akıllı çerçevesini NFT’leri sergilemeye uygun bir ürüne dönüştürdü.

Meural akıllı çerçeveyle NFT sahiplerine koleksiyonlarındaki parçaları sergileme imkanına sahip oluyor. Böylelikle NFT’ler sadece Twitter veya Instagram profillerinde sergilenebilen sanat eserleri olmaktan çıkıyor ve duvarlarda sergilenebilecek hâle geliyor.

Meural ilk etapta fotoğrafları gösterecek bir akıllı çerçeve olarak tasarlanmıştı. Netgear, ocak ayından itibaren kripto para cüzdanı MetaMask ile entegrasyonun beta testine başlayacak. Bu iş birliği sayesinde NFT’leri Meural’a yüklemek ve burada güvenle saklamak mümkün olacak.

Meural, NFT’nin ne olduğunu bilmeyenler için de anlamlı bir ürün olmaya devam edecek. Akıllı çerçeve telefondaki fotoğrafların gösterimi için kullanılabilecek. Buna ek olarak, dünyanın en büyük resim ve fotoğraf kütüphanesine de Meural üzerinden erişilebilecek. Ancak bunun için aylık 8.95 dolar veya yıllık 69.95 dolar abonelik bedelini ödemek gerekiyor.

Meural’a uygulama veya microSD kart üzerinden fotoğraf aktarımı da yapılabiliyor. Akıllı çerçeve için üç farklı boyut seçeneği sunuluyor. Bunlardan biri masa üstü, diğer ikisi ise duvar çerçevesi niteliğinde. Ancak her seçenekten maksimum çözünürlüğün 1080p olması biraz hayal kırıklığı yaratıyor.

Netgear Meural, 299.95 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Duvar seçeneklerinin fiyat etiketinde 399.95 ve 599.95 dolar ödemek gerekiyor. Çerçeveler için farklı renk seçeneklerinin de mevcut olduğunu belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER