Eğlence

Netflix’e rakip olacak Apple servisi mart ya da nisan ayında tanıtılacak

apple covid-19 satın alma
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın 25 Mart’ta düzenleyeceği söylenen etkinlikte uzun zamandır beklenen video abonelik servisi tanıtılacak. Bloomberg‘de çıkan yeni bir haberde bu iddia dile getiriliyor. Dün BuzzFeed News tarafından geçilen bir haberde ise Apple’ın Mart etkinliğinde haber abonelik servisini duyurmayı planladığı kaydedilmişti. Görünen o ki, şirketin duyuru planları sadece tek bir abonelik servisiyle kısıtlı kalmayacak.

Apple’ın düzenleyeceği etkinliğe Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Jennifer Garner ve JJ Abrams gibi tanınmış Hollywood yıldızlarını davet ettiği söyleniyor. Netflix ve Amazon Prime video servislerine rakip olacak paralı video abonelik servisi Apple’ın orijinal TV yapımlarına ve filmlerine ev sahipliği yapacak. Aynı zamanda Apple’ın servisler biriminin gelirlerini daha da artırması hedefleniyor.

Bloomberg, video girişiminin önümüzdeki yaz faaliyete geçeceğini söylüyor. Ancak servisle tanışmak için o kadar beklemeyeceğiz gibi görünüyor. Bu arada Reuters tarafından dün geçilen bir haberde Apple’ın etkinliğinin mart yerine nisan ayında düzenlenebileceği belirtildi. BuzzFeed ise mart etkinliğinde yeni bir iPad mini gibi, herhangi bir donanım duyurusunu yapılmayacağını yazmıştı. Ancak nisan etkinliğinde bir donanım duyurusu da görebiliriz.

Çıkan tüm haberlerin buluştuğu ortak nokta ise, abonelerin çeşitli eklenti kanallara abone olabileceği şeklinde. Amazon, benzer bir hizmeti Amazon Prime Video Kanalları ile sunuyor. Apple, farklı video aboneliklerini bir paket hâlinde sunmayı amaçlıyor olabilir, ancak bu paketin içinde Netflix, HBO gibi servisler olmayacak gibi görünüyor. Yine de, Reuters HBO’nun Apple ile, lansmanın bir parçası olmak için görüştüğünü söylüyor.

Video servisine şu anda yurt dışında satılan iPhone, iPad ve iPod touch’larda, aynı zamanda Apple TV’de yüklü olarak gelen TV uygulaması üzerinde erişilecek. Apple’ın bu servisi üçüncü taraf üreticilerin cihazlarına getirip izlenme sayısını artırmayı hedeflediği söyleniyor. Apple ve Samsung geçtiğimiz ay içinde Samsung’un 2019 model TV’lerinde iTunes Filmler ve TV Şovları uygulamasını yüklü olarak sunmaya yönelik bir iş birliğini duyurmuştu.

İLGİLİ HABERLER