Eğlence

Netflix’e göre Türkiye’nin en hızlı internet servis sağlayıcısı hangisi?

Netflix türkiye
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Netflix, kullanıcılara zengin film, dizi ve belgesel kütüphanesinden diledikleri içeriği izleme imkanı sunarken internet servis sağlayıcılarının performansının ölçülmesi noktasında da önemli bir görev üstleniyor. Görüntülü içerik yayını, altyapıyı en fazla zorlayan işlerden bir tanesi ve bir internet servis sağlayıcısının gücü, bunlara hangi seviyede hizmet verdiğiyle de ölçülüyor.

Netflix, hizmet verdiği ülkeler için her ay internet servis sağlayıcıları performans grafiğini yayınlıyor. Şirket Ocak 2019 raporunu da yayınladı. Ocak 2019 raporu önemli, çünkü bu tarihin başlangıcıyla birlikte Türkiye’de Adil Kullanım Noktası adı verilen sınır kalktı. Kullanıcılar hizmet aldıkları ay boyunca, kendisine taahhüt edilen hıza veya en yüksek hıza kadar çıkan internet bağlantı hizmetini alabiliyor. Tabii ki, AKN’nin kalkmasını en cazip kılan noktalardan bir tanesi de, Netflix içeriklerini herhangi bir AKN veya kota düşüncesi olmadan, hızın düşeceği endişesi taşımadan izlemek oluyor.

Netflix’in Ocak 2019 hız raporuna göre Turknet en hızlı internet servis sağlayıcısı durumunda bulunuyor. Turknet’in arkasından Superonline gelirken, Vodafone da sıralamasını yükselten şirketler arasında bulunuyor. Bu üç servis sağlayıcısı birbirine çok yakın biçimde sıralanıyor. Ocak 2019 ile birlikte D-Smart haricindeki diğer İSS’lerde ortalama hız düşüşü dikkat çekiyor. Bunda AKN’nin kalkması ve kullanıcıların internet tabanlı hizmetlere daha fazla yönelmesinin etkisi bulunuyor olmalı.netflix en iyi internet servis sağlayıcısı ocak 2019

Netflix, Ocak 2019 hız raporunun yanı sıra son 12 aylık hız ortalaması grafiğini de İSS bazında paylaşıyor. Buna bakarsak, çoğu şirket yıl boyunca aynı seviyede hızları sunmayı başarmış. Yalnızca son ayda Türk Telekom ve Türksat Kablo’nun sunduğu ortalama hızlarda düşüş dikkat çekiyor.

netflix internet servis sağlayıcısı hız karşılaştırması

İnternet servis sağlayıcıları Netflix’in hızını kısıyor mu?

Son zamanlarda sosyal medyada, Netflix’e erişim hızının bazı internet servis sağlayıcıları tarafından düşürüldüğü şeklinde şikayetlere rastlıyoruz. Ne Netflix’ten ne de İSS’lerden bununla ilgili bir açıklama gelmedi. Hem evde hem de iş yerinde Turkcell Superonline Fiber internet hizmetini kullanıyoruz. Her iki ortamda da Netflix’e erişim ve görüntü kalitesi konusunda bir sıkıntı yaşamadığımızı, yeri geldiği için belirtmemiz gerekiyor.

Sizin için durum nedir? Netflix’te izlerken bir yavaşlama hissediyor musunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorum alanı üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER