EğlenceManşetler

Netflix 2023’ün ilk üç ayında 1.5 milyondan fazla yeni abone kazandı

netflix şifre paylaşımı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Netflix 2023’ün ilk üç ayına ait finans raporunu paylaştı. Bu rapor, platformun gelirlerinin ve abone sayısının arttığını gösteriyor. Şirketten yapılan açıklamada sonuçlardan memnuniyet duyulduğu belirtilirken; şifre paylaşımını engellemek amacıyla geliştirilen “ücretli paylaşım” özelliğinin İspanya, Kanada, Portekiz ve Yeni Zelanda gibi test alanlarında iyi sonuçlar verdiği ve ikinci çeyrekte daha fazla ülkeye açılacağı ifade edişdi.

Şirketin geliri 2023’ün ilk üç ayında, öngörüldüğü şekilde, yüzde 4 oranında arttı. 2023’ün ilk çeyreğinde operasyon geliri bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla düşerken; bunun devam eden harcama yönetiminden, işe alım zamanlamasından ve içerik harcamasından kaynaklandığı belirtildi.

Yılın geri kalanına ilişkin öngörüler ise “karışık” veya “parçalı bulutlu” olarak tanımlanabilir. “Ücretli paylaşım” özelliğinin daha fazla ülkede kullanıma sunulmasının gecikmesi nedeniyle üye sayısı ve gelir artışının bir sonraki çeyreğe sarkması nedeniyle büyümenin yatay seyir izleyeceği belirtiliyor. Bu durumda kurdaki dalgalanmanın da etkili olduğu ifade ediliyor.

Netflix 2023’ün ilk üç ayında en çok ilgi gören yapımlarını açıkladı

Netflix, kullanıcı etkileşiminden de oldukça memnun görünüyor. Açıklamada şirketin çevrimiçi içerik platformları arasında kullanıcı etkileşimi konusunda YouTube ile birlikte zirvede yer aldığı belirtildi. Şirketin yılın ilk çeyreğindeki en başarılı yapımları ise şu şekilde sıralanıyor: Outer Banks (3. Sezon), You (4. Sezon), Ginny & Georgia (2. Sezon), Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok, Too Hot to Handle Almanya.

Netflix reklamlı abonelik paketinde kullanıcılara daha yüksek görüntü kalitesi sunmaya başladığını ve kuruluş amacı olan posta ile DVD gönderimini sonlandıracağını da duyurmuştu.

İLGİLİ HABERLER