Eğlence

Netflix yıldız üzerinden puanlama sisteminden vazgeçiyor

netflix reklamlı paket

netflix yildizNetflix yıldız üzerinden puanlama sistemini uzun yıllardır kullanıyor. Ancak çevrim içi içerik servisi, çok yakında bu sistemin yerine daha sade bir notlandırma sistemine geçmeye hazırlanıyor. Netflix kullanıcıları yakında baş parmak ikonlarıyla içerikleri beğenip beğenmediklerini gösterebilecek.

Söz konusu değişiklik Netflix’in üründen sorumlu başkan yardımcısı Todd Yellin tarafından bir basın toplantısıyla duyuruldu. “Beş yıldız çok dünde kalmış hissettiriyor” şeklinde konuşan Yellin, içerikler için milyarlarca dolar harcadıklarını ve insanların gerçekten görmek istedikleri içerikleri sunmanın kendileri için çok önemli olduğunu belirtti. Yellin, puanlama sistemindeki değişikliğin nisan ayından itibaren tüm dünyada Netflix kullanıcılarına ulaştırılacağını da sözlerine ekledi.

Netflix’in puanlama sistemini değiştirmek istediğine haberler geçtiğimiz yıl gündeme gelmişti. Şirketin müstakbel puanlama sisteminin testlerine başlamıştı. Yeni puanlama sistemini geniş bir kullanıcı grubuyla test eden Netflix, bir süre bekledikten sonra sistemi tamamen değiştirmeye karar verdi.

Netflix yıldız sisteminin kullanıcı deneyimine katkısı olmadığına inanıyor

İkili bir puanlama sistemine geçmek, kullanıcıların önündeki seçenekleri azaltmak olarak değerlendirilebilir. Ancak Netflix, yeni sistemi sayesinde kullanıcıların başkalarına öneri vermek yerine kendi Netflix deneyimlerini geliştireceğini vurguluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER