Eğlence

Netflix salgın nedeniyle yayın takvimini değiştirmeyecek

netflix samsung smart tv

Küresel koronavirüs sektörü sinema ve televizyon sektörünü de sert şekilde etkilemiş durumda. Sinema salonlarının kapalı olması nedeniyle pek çok büyük stüdyo yeni filmlerinin vizyon tarihini değiştirirken, setlerin durdurulmuş olması nedeniyle yeni dizi ve filmler de çekilmiyor. Tüm eğlence sektörü için 2020 kayıp bir yıl gibi görünse de, Netflix bu durum için bir istisna oluşturuyor.

Küresel koronavirüs salgınıyla birlikte Netflix’in yeni abone sayısı beklenenin üstünde bir artış göstermişti. Şirket, bu dönemde yayınladığı yeni içeriklerle de abonelerine sunduğu seçenekleri artırmıştı. Netflix’ten verilen bilgiye göre, platform elinde mevcut hızını değiştirmeden yayınlayabileceği sayıda yeni içerik bulunuyor. Şirket, 2020’deki yayın takviminde bir değişiklik planlamıyor.

Netflix’in içerik şefi Ted Sarandos, bu durumu şu sözlerle anlattı: “2020’de yayınlayacağımız dizi ve filmlerin büyük kısmının çekimleri tamamlandı. Tamamlanan içeriklerin yapım sonrası çalışmaları dünyanın her yerinde devam ediyor. 2021’de yayınlayacağımız içerikler konusunda bile önemli bir mesafe katettik. Takvimimizde çok fazla değişiklik yapmayı öngörmüyoruz. 2020 için kesinlikle böyle bir durum söz konusu değil.”

Peki Netflix bunu nasıl başarıyor? Sarandos’un da altını çizdiği gibi, Netflix’in çalışma şekli sektörün geri kalanından biraz daha farklı. Platformda dizilerin bir sezonunun tamamı yayınlandığı için bölümlerin büyük çoğunluğu oldukça uzun süre önce çekiliyor. Netflix’in elinde hâlihazırda uzaktan çalışmaları devam eden 200’den fazla proje bulunuyor. Bunlar arasında çekimleri daha önceden tamamlanmış senaryolu içerikler, animasyonlar, filmler ve diğer içerikler de yer alıyor.

Netflix lisanslı içerik alımına da devam ediyor

İçerik geliştirme konusunda oldukça aktif şekilde hareket eden Netflix’in portföyünü lisanslı içeriklerle de genişletebileceği belirtiliyor. Şirketin içerik geliştirme için ayırdığı 1 milyar dolarlık kaynağın bir kısmını lisanslı içerikler için harcayabileceği ifade ediliyor. Netflix’in bu doğrultuda yaptığı son hamlelerden birisi de The Lovebirds filminin yayın haklarını Paramount’tan satın almak olmuştu.

Yine de, mevcut tablonun Netflix için “sorunsuz” olduğunu söylemek de mümkün değil. Neredeyse tüm dünyada setlerin durmuş olması, Netflix’in yeni dönem projelerinin yayınını etkileyebilecek bir faktör olarak öne çıkıyor. Şirket şu anda sadece Güney Kore ve İzlanda’da çekim yapabiliyor. Setler yeniden çalışmaya başladığında da uluslararası seyahat kısıtlamaları nedeniyle süreçlerde aksama yaşanabileceği ifade ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER