Eğlence

Netflix ve satanistler arasında uzlaşma sağlandı

netflix

Netflix ve Warner Bros, kısa süre önce yayınlanan “The Chilling Adventures Of Sabrina” dizisindeki bir şeytan tasviri nedeniyle satanist bir tarikat olan “The Satanic Temple” tarafından dava edilmişti. The Satanic Temple, dizide kullanılan Baphomet tasvirinin kendisine ait telifli tasarımla aynı olduğunu öne sürmüştü.

Bu anlaşmazlığın çözülmesi ise pek fazla zaman almadı. The Satanic Temple’dan yapılan açıklamada, Warner Bros. ve Netflix’e açılan davada uzlaşmanın sağlandığı ve davanın mahkeme salonlarına gitmeye gerek kalmadan tamamlandığı belirtildi. Anlaşmanın koşulları konusunda ise bilgi verilmedi.

The Satanic Temple’ın kurucusu Lucien Greaves, Twitter hesabı aracılığıyla yaptığı açıklamada “Ve böylelikle tarihin çok fazla konuşulan telif iddialarından birinin daha sonuna geldik.” ifadesini kullandı. Tarikat, kendisine ait telifli tasarımın kullanıldığına dair bilgilerin dizinin bitiş fragmanına da eklendiğini belirtti.

Netflix ve Warner Bros.’a açtığı davayla adını tüm dünyaya duyuran The Satanic Temple (Şeytani Tapınak), adına rağmen satanist bir organizasyon olmadığını savunuyor. Tarikat amacının “tüm insanlar için hayırseverlik ve empatiyi öne çıkarmak” olduğunu belirtiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER