Eğlence

Emmy’lere Netflix ve Amazon Prime damgası

netflix

Amerikan dizi endüstrisinin en önemli ödülleri olarak gösterilen Emmy‘ler dün gece sahiplerini buldu. Netflix ve Amazon Prime da iddialı dizilerinin kazandıkları ödüller sayesinde gecenin öne çıkan isimleri arasına girmeyi başardı. Netfix’te Ozark, Amazon Prime’da ise Fleabag birden fazla ödülün sahibi oldu.

Netflix’in interaktif Black Mirror bölümü Bandersnatch, sadece bir ödül kazandı. Ancak “En İyi Televizyon Filmi” kategorisinde Deadwood ve Kral Lear gibi iddialı yapımları geride bırakması, Bandersnatch’in sunduğu konseptin geleceğinin ne kadar parlak olduğunu gözler önüne seriyor.

Amazon Prime’da yayınlanan Fleabag, dört dalda ödül kazanarak geceye damga vuran yapımlardan biri oldu. Dizi; “En iyi kadın komedi oyuncusu”, “En iyi komedi dizisi”, “En iyi komedi dizisi yönetmeni” ve “En iyi komedi dizisi” dallarında rakiplerini geride bırakmayı başardı.

Amazon Prime’da yayınlanan bir diğer komedi dizisi ise Marvelous Ms. Maisel ise “En iyi yardımcı kadın oyuncu” ve “En iyi erkek oyuncu” dallarında ödülün sahibi oldu. A Very British Scandal’dan Ben Whishaw ise kısa dizi kategorisinde “En iyi yardımcı erkek oyuncu” ödülünü kazandı.

Netflix toplamda 27 ödül kazandı

Netflix’te ise gecenin kazanan bir diğer ismi “When They See Us” oyuncusu Jharrel Jerome oldu. Ozark’tan Julia Garner drama dalında “En iyi yardımcı kadın oyuncu” ödülünün sahibi oldu. Dizinin başrol oyuncusu Jason Bateman ise yönetmen şapkasıyla ödül kazandı. Bateman, drama dalında “En iyi yönetmen” ödülünü kazandı.

Netflix toplamda 27 Emmy ödülünün sahibi oldu. Amazon Prime ise 15 ödül kazandı. Törenden Hulu ve YouTube da dörder ödülle ayrıldı.

İLGİLİ HABERLER