Teknoloji

Netflix ve Activision arasında CFO krizi patlak vermek üzere

netflix türkiye

Netflix aylar süren arayışın ardından David Wells‘ten boşalan finans şefi (CFO) koltuğuna oturacak ismi bulmuşa benziyor. Ancak Netflix’in seçtiği isim, yeni bir kriz yaratacak gibi görünüyor. Reuters ve The Wall Street Journal‘ın haberine göre, çevrimiçi içerik servisi finans şefliğine Activision‘da da aynı görevi yapan Spencer Neumann‘ı getirmeye hazırlanıyor. Duyurunun birkaç gün içinde yapılması bekleniyor.

Ancak bu tercih de başka bir sorun yaratmaya gebe görünüyor. Neumann’ın Activision ile olan sözleşmesinin devam ettiği belirtilirken, Netflix’in finans şefini transfer etme çabasının Activision cephesinde öfkeye yol açtığı da çok net biçimde anlaşılıyor.

Activision tarafından 31 Aralık’ta SEC’e gönderilen açıklamada, Neumann’ın ücretli izne çıkarıldığı ve kendisinin şirketin finansal durumundan bağımsız nedenlerle işten çıkarılmasının planlandığı ifade edildi. Oyun yapımcısı söz konusu bağımsız nedenlerin ne olduğu konusunda detay vermezken, Neumann’ın hâlâ 18 ay boyunca geçerli bir sözleşmesinin olduğu doğrulandı. Kısacası Activision’ın Neumann’ın niyetinden haberdar olarak kendisine kapıyı göstermeyi planladığı söylenebilir.

Netflix’in başka şirketlerde aktif olarak görev yapan üst düzey yöneticileri transfer etmek gibi bir politikası olduğu biliniyor. Şirket son olarak ABC’den Channing Dungey’i transfer etmişti.

Netflix’in finansal stratejisinin Neumann’ın liderliğinde nasıl değişeceği şu an için belirsizliğini koruyor. Netflix, David Wells döneminde hem rekabette kendisine avantaj sağlamak hem de daha az lisans bedeli ödemek için orijinal içeriklere milyarlarca dolar harcamıştı. Bu yaklaşımın Neumann döneminde sürmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER