Eğlence

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski’nin dizisi Netflix’te yeniden yayında

netflix ukrayna

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, siyasete atılmadan önce ülkesinde tanınmış bir oyuncu ve komedyendi. Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından uluslararası kamuoyu tarafından da tanınan Zelenski’nin partisine de adını veren Halkın Hizmetkarı dizisine olan ilgiyi de yeniden canlandırdı. Netflix Ukrayna Devlet Başkanı’nın dizisini ABD’de yeniden kataloguna ekledi.

Zelenski dizide beklenmedik bir şekilde devlet başkanlığına seçilen bir öğretmeni canlandırıyordu. Öğretmenin bu popülaritesini ise yolsuzluğu eleştirdiği bir videonun viral olması sağlamıştı. 2015 ile 2019 arasında yayınlanan dizi, Rusya’da da Ukrayna’daki kadar popüler olmuştu.

Netflix’ten yapılan açıklamada, izleyicilerden gelen talep doğrultusunda Halkın Hizmetkarı dizisinin yeniden yayına alındığı açıklandı.

Zelenski’ye başkanlığa giden yolu açan dizinin insanlar tarafından merak edilmesine pek şaşırmamak gerekiyor. Netflix’in önümüzdeki haftalarda paylaşacağı izlenme sayıları da merakla bekleniyor. Bu noktada dizinin Netflix Türkiye katalogunda bulunmadığını belirtmekte fayda var.

Netfiix Ukrayna işgalinin ardından Rusya ile bağlarını koparan şirketlerden biri olmuştu. Rusya merkezli projelerini durduran Netflix’e hâlihazırda Rusya’dan erişmek de mümkün değil.

İLGİLİ HABERLER