Eğlence

Netflix’in orijinal Türk dizisi Fatma Güney Afrika’ya uyarlandı

netflix türkiye
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Netflix Türkiye’den çıkan hikayeleri dünyanın dört bir yanında izleyici ile buluşturmaya devam ediyor. 2021’in Nisan ayında yayınlanan Fatma, Türk yaratıcıların farklı bir ülkede uyarlanan ikinci projesi oldu.

Başrolünde Burcu Biricik’in yer aldığı, Özgür Önurme’nin yaratıcısı olduğu, yapımcılığını ise Başak Abacıgil Sözeri (Idea Film)’nin üstlendiği dizinin hikayesi “Unseen” adıyla Güney Afrika’ya uyarlandı.

Türkiye’de başlayan yolculuğu yeniden şekillenerek devam edecek Fatma’nın yaratıcısı Özgür Önurme, hikayesinin sınırları aşarak farklı ülkelerde insanlara dokunması konusunda şöyle dedi: “Yaratıcısı olduğum ve ülkemizden çıkan bu hikayenin başka bir coğrafyada karşılığını görmek beni çok heyecanlandırıyor. Dünyada, sınıf gözetmeksizin, Fatma gibi görünmez olan bir sürü kadın var. Bu nedenle Fatma’nın yeni bir ruhla Unseen olarak adapte edilmesini kıymetli buluyorum.”

Unseen, dikkat çekmeyen bir temizlik görevlisi olarak kendisine biçilen görünmezliğin ardına saklanan Zenzi Mwale (Gail Mabalane)’in hapisten çıkan kocasını her yerde umutsuzca arayışını anlatıyor. Travis Taute ve Daryne Joshua’nın uyarladığı dizinin senaryosunu Sean Drummond, Meesha Aboo ve Tristram Atkins kaleme alıyor. Altı bölümden oluşan Unseen’in yönetmenliğini ise Travis Taute, Rolisizwe Nikiwe ve Twiggy Matiwana üstleniyor.

Netflix Türkiye’den daha fazla yapımı portföyüne ekliyor

Netflix Türkiye’de hazırlanmış pek çok yapımı izleyicileriyle buluşturmaya devam ediyor. Yolculuğuna Hakan: Muhafız ile başlayan şirket, son olarak “Biz Kimden Kaçıyorduk Anne?” dizisini yayınlamıştı. Önümüzdeki dönemde “Boğa Boğa” gibi Türk yapımı filmler de platform aracılığıyla tüm dünyada izleyicilerin karşısına çıkacak.

İLGİLİ HABERLER