DosyaEğlence

Netflix ve Türkiye’deki diğer rakiplerinin üyelik ücretlerinin karşılaştırması

netflix türkiye üyelik ücreti karşılaştırma

Netflix Türkiye üyelik ücretleri ile ilgili olarak yapılan zam epey ses getirdi. Bu durum tüketicilerin Netflix veya diğer internet üzerinden içerik yayın platformları için ödedikleri ücretleri yeniden düşünmesine neden olmuştur. Bu yazıda Netflix ve Türkiye’de faaliyette olan rakiplerinin üyelik ücretlerini bir araya getiriyoruz.

Şu anda Türkiye’de Netflix’in rakibi olarak BluTV, beIN Connect, Amazon Prime Video, Exxen, TV+, Mubi, D-Smart Go, Vodafone TV ve Gain gibi platformlar bulunuyor. 2022 yılı içinde bunların arasına Disney+ ve HBO Max de katılacak. Disney+ geçtiğimiz günlerde Türkiye’de açılacağı tarihi açıkladı, aynı zamanda üyelik ücreti hakkında da bilgi verdi. Son bir yıl içinde birçok platformun fiyatlarında artışa gittiğini gördük. Gain gibi bazı platformlar ise, düzenledikleri indirim kampanyalarıyla müşterilerini artırma yoluna gitti.

Netflix ile başlayacak olursak, bu servisin Temel, Standart ve Özel olmak üzere üç farklı paketi bulunuyor. 5 Nisan 2022 tarihinde gelen zamla birlikte bu paketlerin aylık ücretleri sırasıyla 37,99 TL, 57,99 TL ve 77,99 TL oldu.

BluTV ise, Türkiye’nin en eski dijital platformlarından bir tanesi ve Netflix gibi ses getiren orijinal yapımları bulunuyor. BluTV, 29,90 TL’lik aylık ücretle sunuluyor. Ayrıca yıllık üyelikte 190,80 TL ile daha avantajlı şekilde, aylık 15,90 TL’ye karşılık gelen ödemelerle üye olma imkanı sunuluyor.

Digiturk’ün dijital platformu olan beIN Connect, Süper Lig maçlarının yayın hakkını elinde barındırıyor. Bunun dışında film, dizi ve orijinal yapımlarını ayrı üyelik paketinde izleme imkanı sunuyor. Söz konusu paket Eğlence adını taşıyor. Bu paket 12 ay taksitle, 9,90 TL karşılığında sunuluyor. Bu fiyata 5 TL ekleyerek web, cep, tablet erişiminin yanına Smart TV, Apple TV 4K ve Android TV desteği eklenebiliyor. Ayrıca 99 TL’lik Tek Çekimle yıllık paketi avantajlı biçimde almak mümkün. Bunun dışında Eğlence paketinin aylık ödemelerle; web, cep ve tablet için 14,90 TL’lik, bunların yanına Smart TV, Apple TV 4K ve Android TV desteği eklendiğinde 24,90 TL’lik ücreti bulunuyor.

Amazon Prime Video, aylık 7,90 TL’lik ücretiyle şu anda Türkiye’deki en uygun dijital servis olma özelliğini taşıyor. Üstelik bu fiyatla sadece dijital video içeriklerine erişmekle kalmıyor, Amazon Prime üyeliğini de elde ediyorsunuz. Bu da bedava ve hızlı kargo, Amazon Prime Gaming içeriklerine erişim gibi imkanları beraberinde getiriyor.

Acun Ilıcalı’nın 2021’in hemen başında faaliyete geçen Exxen, UEFA Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi maçlarının yayın haklarını da elinde bulunduruyor. Spor ve diğer içerikler için ayrı üyelik paketleri bulunuyor. Exxenspor Üyelik paketinin reklamlı ve reklamsız aylık ücretleri sırasıyla 59,80 TL ve 69,80 TL olarak belirlendi. Sezonluk üye olanlar için bu fiyatlar sırasıyla 44,80 TL ve 54,80 TL olarak sıralanıyor. Exxen Üyelik ise reklamlı ve reklamsız aylık ödemelerde sırasıyla 19,90 TL ve 29,90 TL’lik ücretlerle sunuluyor. Yıllık üyelikte ise bu fiyatlar sırasıyla 16,58 TL ve 24,92 TL’ye düşüyor.

Farklı yapımları ve dikey formattaki videolarıyla dikkat çeken Gain platformu, 21,90 TL’lik aylık ücretle hizmet veriyor. Yıllık abonelik fiyatı ise 166,80 TL ve bu da aylık 13,90 TL’lik ödemelere tekabül ediyor.

Bağımsız filmleri ve sanatsal içerikleriyle dikkat çeken MUBI ise, 39,99 TL’lik aylık ücrete sahip. Platformun yıllık ücreti ise 359,88 TL. Bu, aylık 29,99 TL’lik bir ücrete karşılık geliyor. MUBI, ilk 7 gün boyunca ücretsiz deneme imkanı sunuyor.

D-Smart’ın dijital platformu olan D-Smart Go üç farklı üyelik paketini sunuyor. Hoş Geldin paketi aylık tüm vergiler dahil 9,90 TL, yıllık tüm vergiler dahil 89,10 TL ücrete sahip. Film Dizi paketi aylık 19,90 TL, yıllık 179,10 TL ücret karşılığında sunuluyor. Mega paket ise aylık 29,90 TL, yıllık 269,10 TL ücretle geliyor. Her bir pakette erişilebilen içerikler, kayıt süresi ve aynı anda izlenebilen cihaz sayısı değişiklik gösteriyor.

Turkcell’in dijital TV platformu TV+‘ın hangi operatörden hizmet aldıkları fark etmeksizin sunduğu TV+ Premium adlı bir paketi var. Bu paketin aylık üyelik ücreti 24,99 TL. Yıllık üyelikte ise 16,99 TL’ye karşılık gelen ücretlerle platforma abone olmak mümkün oluyor. Turkcell TV+, farklı platformlarda iyi kullanıcı deneyimleri sunan uygulamalarıyla öne çıkıyor.

Vodafone abonelerine özel TV platformu Vodafone TV‘de ise üç farklı abonelik paketi var. Faturasız müşterilere özel Faturasız Full Paket 18,9 TL’lik aylık ücrete sahip. Faturalı müşteriler için de aynı paket 18,9 TL’lik aylık ücretle sunuluyor. Bu iki pakette de Vodafone abonelerinin mobil internet kotalarından düşülmüyor. Ayrıca Apple TV, Android TV ve Smart TV uygulamalarında da izleme imkanı sunuluyor. Super Paket ise sadece faturalı abonelere özel ve 11,9 TL’lik aylık ücretle sunuluyor. Bu paket dahilinde 5 GB’lık mobil internet kullanım hakkı veriliyor.

Disney+ henüz Türkiye’de faaliyete geçmedi, ancak üyelik ücretleri hakkında daha şimdiden açıklama yaptı. Disney+ Türkiye üyelik ücretleri aylık 34,99 TL ya da yıllık 349,90 TL olarak belirlendi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER