EğlenceManşetler

Netflix Türkiye yapımı ilk orijinal dizisinin çekimlerine başladı

netflix avrupa birligi

netflix turkiyeNetflix Türkiye pazarına 2016’da giriş yapmış ve özellikle orijinal içerikleri için yürüttüğü yerelleştirilmiş tanıtım faaliyetleriyle adından söz ettirmeyi başarmıştı. Faaliyet gösterdiği her ülkede o ülkede hazırlanan bir orijinal içerik gösteren şirket, Türkiye’de de bu uygulamayı sürdüreceğini daha önce açıklamıştı. Ön yapım çalışmaları bir süredir devam eden projenin çekimleri de sonunda başladı. Netflix, çekimlerin ilk gününden fotoğrafları da Twitter hesabı aracılığıyla paylaştı.

Henüz adı açıklanmayan dizide yönetmen koltuğunda Binnur Karaevli oturuyor. Dizinin başrolünü ise Çağatay Ulusoy üstleniyor. Ulusoy’un rol arkadaşları arasında ise Okan Yalabık, Ayça Ayşin Turan, Hazar Ergüçlü ve Mehmet Kurtuluş bulunuyor. İlk etapta 10 bölüm sürmesi planlanan dizinin yapımcılığını ise Netflix adına O3 Medya üstleniyor.

Bir “süper kahraman” hikayesi olan dizi, tarihte kendisine verilmiş gizli bir görevle İstanbul’u korumak zorunda olduğunu öğrendikten sonra tüm dünyası altüst olan Hakan’ın serüvenini anlatacak. Kahraman olmaktan çok uzak bir genç gibi görünen Hakan, şehrinin tarihten gelen gizemli ölümsüzlerin tehdidi altında olduğunu öğrendiğinde onları durdurmaktan başka bir çaresi olmadığı için harekete geçecek. Dizi, istemediği ve hazır olmadığı bir görevi yerine getiren Hakan’ın maceraları etrafında şekillenecek.

“İstanbul’un son muhafızı” olarak tanımlanan Hakan’ı Çağatay Ulusoy canlandıracak. Hakan’ın imrendiği başarılı iş adamı Faysal rolünde ise Okan Yalabık izleyicilerin karşısına çıkacak. Ayça Ayşin Turan ise Faysal’ın şirketlerinde yöneticilik yapan ve aynı zamanda Hakan’ın ilgi duyduğu Leyla karakterine hayat verecek. Hakan’ın sırdaşı Zeynep’i ise Hazar Ergüçlü canlandıracak. Mehmet Kurtuluş da Faysal’ın sağ kolu Mazhar olarak ekranda boy gösterecek.

Netflix Türkiye yapımı ilk orijinal dizisinin yayın tarihi konusunda şimdilik bir bilgi vermedi. Ancak dizinin 2018 bitmeden yayında olması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER