Eğlence

Netflix Tayland’daki mağara operasyonlarını ekranlara taşıyor

netflix

Netflix geçtiğimiz yıl Tayland’da yaşanan mağara kurtarma operasyonunu ekranlara taşımak için kolları sıvadı. Şirket, yapım sürecinde Crazy Rich Asians‘ta da işbirliği yaptığı SK Global Entertainment ile birlikte çalışacak. Chang Mai yakınlarındaki Tham Luang mağaralarında mahsur kalan 12 küçük çocuk, yağmur suların yol açtığı sel nedeniyle mağaranın girişi kapandığı için iki hafta mağaradan çıkamamıştı.

SpaceX ve Tesla’nın CEO’su eksantrik milyarder Elon Musk da kurtarma sürecine yönelik fikirlerini paylaşmış ve çocukların boyutlarına uygun bir denizaltı geliştirilebileceğini ifade etmişti. Musk’ın pek de pratik olmayan bu çözümü uygulamaya koyulmamıştı.

Bu ilginç olay Netflix’e aktarılırken işin içine bazı kurgusal unsurların eklenmesi muhtemel görünüyor. Yine de, programın mümkün olduğunca gerçekçiliğini koruyacağının altı çiziliyor. Çocukların futbol takımı tarafından kurulan 13 Thumluang Co. Ltd. isimli şirket de projeye onay verirken, projede Crazy Rich Asians ekibinden Jon M. Chu ve Tayland yapımı Bad Genius filminin yönetmeni Nattawut “Baz” Poonpiriya‘nın da projenin yönetmenliğini üstleneceği belirtiliyor. The Hollywood Reporter’da yer alan habere göre, proje bir mini dizi olarak Netflix abonelerinin karşısına çıkacak.

Dizide Musk’a ve olaya dahil olmaya yönelik çalışmalarına yer verilip verilmeyeceği henüz bilinmiyor. Ancak bu ihtimal masada duruyor gibi görünüyor. Netflix uluslararası orijinal yapımlar direktörü Erika North, projenin tüm dünyaya hitap etmesini amaçladıklarını dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER