Eğlence

Netflix ilk Sundance filmini festivalin başlamasından bir hafta önce satın aldı

netflix sundance

2016 Sundance Film Festivali önümüzdeki hafta kapılarını açacak. Ancak Netflix, festivalde gösterilecek filmlerden birinin gösterim hakkını şimdiden satın aldı. Variety’de yer alan habere göre, başrollerini Ellen Page ve Allison Janney’in paylaştığı Tallulah’ın küresel çevrim içi gösterim hakları Netflix’in oldu. Festivalin Amerikan Dramatik Yarışma kategorisinde ilk gösterimi yapılacak olan filmde Page, ihmalkâr bir kadının çocuğunun bakımını üstlenen evsiz bir genç kadını canlandırıyor. Page’in annesi rolündeki Allison Janney ise söz konusu çocuğun kendi torunu olduğunu zannediyor.

Netflix’in bu tarzda bir dram-komedi filiminin gösterim haklarını bu kadar erkenden satın alması kulağa biraz garip geliyor. Ancak platformun popüler dizilerinden Orange is the New Black’in yazarları ve prodüktörlerinden biri olan Sian Heder’in Tallulah’ın senaristliğini ve yönetmenliğini üstlenmesi, platformun filme peşinen bu kadar güvenmesinde etkiki olmuşa benziyor. Filmde Page ve Janney’in yanı sıra Orange is the New Black oyuncularından Uzo Aduba da boy gösteriyor. Zachary Quinto ve Tammy Blanchard da oyuncu kadrosunda yer alıyor.

Netflix Sundance Film Festivali’nde prömiyeri gerçekleştirilecek Tallulah’ın çevrim içi gösterim haklarıyla birlikte sinemalara dağıtım hakkını da satın aldı. Ancak şirketin sinemalara dağıtım hakkı konusundaki tutumunun değişebileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER