Eğlence

Netflix Güney Kore’de Squid Game’e olan ilgi nedeniyle açılan davada uzlaşmaya vardı

netflix şifre paylaşımı

Netflix ve Güney Koreli internet servis sağlayıcısı SK Broadband, 2020’de ağ kullanımı maliyet paylaşımı nedeniyle karşı karşıya gelmişti. Önce Netflix mahkemeye başvurmuş, ardından da SK Broadband ayrı bir davayla karşılık vermişti. 3 yıldır devam eden kavga, tarafların uzlaşması ve iş birliği anlaşması yapmasıyla sona erdi.

Davalar, SK Broadband’ın Netflix’in Güney Kore’deki internet trafiğinde kısmen Squid Game kaynaklı artışların masraflarını karşılamaya yardım etmesini istemesi nedeniyle başladı. Ülkedeki bir mahkeme, çevrimiçi içerik platformunun artan şebeke talebinden doğan maliyeti karşılaması gerektiğine hükmetmiş ve şirkete 27.2 milyar won fatura çıkarmıştı. Bu meblağ, o dönemde 23 milyon dolara tekabül ediyordu.

Uzlaşmayla birlikte şirketler, çevrimiçi içerik platformunu SK Broadband’ın IPTV ve SK Telecom’un hizmet planlarıyla birleştiren paketler sunmaya başlayacak. İki şirket aynı zamanda “SK Telecom ve SK Broadband tarafından geliştirilen yapay zekâ teknolojilerinden yararlanmanın” yollarını da arıyor.

Netflix: Bu iş birliği bize Güney Kore’de daha geniş bir kitleye ulaşma imkanı sağlayacak

Netflix’in Asya Pasifik bölgesindeki iş birliklerinden sorumlu başkan yardımcısı Tony Zameczkowski, bu iş birliğinin şirkete daha geniş bir Koreli izleyici kitlesi için eğlence deneyimlerini geliştirme imkanı sağladığını belirtti.

SK Telecom’un kurumsal stratejiden sorumlu başkan yardımcısı Choi Hwanseok ise iş birliğinin “tüketici değerini önceliklendirme” felsefelerine uygun olduğunu belirtti ve “Bir yapay zekâ şirketine dönüşmeye ve yurt içi ve yurt dışındaki çeşitli oyuncularla birlikte çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

İLGİLİ HABERLER