Eğlence

Netflix Spotify dizisi için çalışmalara başladı

spotify abone sayısı

Netflix, müzik dünyasının en büyük ve başarılı girişimlerinden biri olan Spotify’ın hikayesini anlatacak dizi için kolları sıvadı. Netflix dizide Spotify kurucularının merkezinde olduğu kurgusal bir hikaye anlatacak. Kurucular arasında hâlihazırda şirketin CEO’su olan Daniel Ek de bulunuyor.

Altı bölümlük dizi şimdiden Netflix’in internet sitesinde “İsimsiz Spotify Draması” ismiyle görülüyor. Dizinin tanım bölümünde “Girişimci Daniel Ek ve finansal ortağı Martin Lorentzon’un Spotify’ı kurarak müzik sektöründe gerçekleştirdiği devrimin perde arkasına göz atın” cümlesi yer alıyor.

Variety’nin haberine göre, dizinin temelinde Jonas Leijonhufvud ve Sven Carlsson’un yazdığı Spotify kitabı bulunuyor. Kitap için 70’ten fazla röportaj yapıldığı ve daha önce konuşulmayan kaynaklara ulaşıldığı belirtilirken; şu ifadeler kullanılıyor: “Güçlü kanıların, boyun eğmeyen bir iradenin ve küçük oyuncuların teknoloji titanlarına meydan okumasının anlatıldığı bir Davut ve Golyat hikayesi.”

Haberde Daniel Ek’i İsveçli aktör Edvin Endre’nin, Martin Lorentzon’u ise Christian Hillborg’un canlandıracağı görülüyor. Filmde Steve Jobs benzeri bir figürün boy göstermesi belirsiz olsa da, bunun ihtimaller arasında yer aldığı söyleniyor. Spotify Untold’da Spotify ve Apple arasındaki uzun soluklu mücadeleden bahsedilirken, eski Apple CEO’su Steve Jobs’un Spotify’ın ABD’ye girişini engelleme çabalarına da değiniliyor. Kitabın yazarları da Jobs’la ilgili bilgilerin kitabın merkezinde yer aldığını belirtiyor. Bu nedenle dizide Jobs’dan bahsedilmemesinin hayal kırıklığı yaratacağı söylenebilir.

Netflix dizide Steve Jobs karakterinin olup olmayacağı konusunda şimdilik bilgi vermedi. Ancak 2019’da kitap hakkında konuşan yazar Sven Carlsson, şu ifadeleri kullanmıştı: “Apple ve Spotify arasındaki çatışmanın detaylarına ulaştığımızda ikimiz de büyük bir adrenalin artışı hissetmiştik. Aylar süren araştırmaların sonucunda Jobs’un, düşündüğümüz gibi, Spotify’ın ABD’ye gelişini engellemeye çalıştığını gösteren belgelere ulaşmıştık. Bu hikayeye ayrı bir ivme verdi.

Bir teknoloji devinin başka bir teknoloji devinin köklerinin hikayesini kurgusal unsurlarla anlatmasının heyecan verici olduğu söylenebilir. Spotify dizisi, 2022’de Netflix izleyicileriyle buluşacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER