Eğlence

Netflix sinema salonu zinciri satın almayı değerlendiriyor

Netflix türkiye
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

netflix sinemaNetflix yola çıktığında posta yoluyla DVD satışı gerçekleştiren bir şirketti. Şirket, o günlerden bugüne gelene kadar inanılmaz bir mesafe katetti. Bir çevrimiçi içerik platformuna dönüşen ve kendi orijinal içeriklerini üretmeye balamıştı. İlk etapta dizi ve belgesellere yoğunlaşan şirket son zamanlarda portföyüne filmleri de ekliyor. Filmlerin portföye eklenmesi, platform için başka bir dönüşümün de yolda olabileceği anlamına geliyor. Son haberlere göre, Netflix sinema salonu zinciri satın almayı değerlendiriyor.

Netflix orijinal filmlerini platformunda yayınladığı gün eş zamanlı olarak sinema salonlarında gösterime sokma fikrini de değerlendirmişti. Bu fikre bazı sinema salonu zincirleri karşı çıkmış ve Netflix’in filmlerini salonlarında göstermeyi kabul etmemişti.

Variety ve LA Times’ta yer alan haberlere göre, Netflix şu sıralarda bir sinema salonu zincirini satın almayı değerlendiriyor. Şirketin ilk hedefinin ise NBA takımı Dallas Mavericks’in de sahibi olan Mark Cuban’a ait Landmark Sinemaları’nın olduğu söyleniyor. Landmark Sinemaları, kısa süre önce bir diğer tartışmalı şirket MoviePass ile işbirliğine gitmişti. Böyle bir satın almanın sinema salonlarının Netflix’e olan öfkesini körüklemesi muhtemel görünüyor.

Netflix sinema salonu zinciri satın alarak orijinal içerik açılımıyla örtüşen bir hamle gerçekleştirebilir. Şirket, 2018’de toplamda 80 orijinal filmi aboneleriyle buluşturmayı planlıyor. Bu filmleri eş zamanlı olarak sinemalarda da gösterebilmek, Netflix’in sektörel gücünün görülmesi açısından önem taşıyor. İçeriklerin sinema salonlarında gösterilebilmesi ise Oscar ve Cannes Film Festivali gibi organizasyonlarda Netflix’in karşılaştığı tepki ve sıkıntıların önünü kesebilir.

İLGİLİ HABERLER