Eğlence

Netflix Steven Spielberg’e yanıt vermekte gecikmedi

netflix türkiye

Yönetmen Alfonso Cuaron‘un Netflix‘te yayınlanan son filmi Roma, 10 dalda Oscar’a aday gösterilmiş ve üç dalda ödülün sahibi olmuştu. Sadece Netflix’te yayınlanan bir filmin en iyi yönetmen ve en iyi yabancı film gibi kategorileri kazanması, eski bir tartışmanın da fitilini yeniden ateşlemişti. Aralarında ünlü yönetmen Steven Spielberg’in de bulunduğu bazı çevreler, Netflix yapımlarının Oscar’lara aday gösterilmemesi gerektiğini belirtmişti. Şirket bu açıklamalara Twitter hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımla yanıt verdi.

Netflix Film isimli hesaptan yapılan paylaşımda sinema ve eğlencenin erişilebilirliği üstüne vurgu yapıldı. “Sinemayı seviyoruz. Aynı zamanda sevdiğimiz başka şeyler de var.” ifadelerinin kullanıldığı paylaşımda, filmlerin çevrimiçi platformlarda gösterilmesini destekleyen üç tez de bulunuyor.

Şirket çevrimiçi platformlar sayesinde maddi imkânı yetersiz olan veya sinemasız yerlerde yaşayanların da filmleri izleyebildiğini, filmlerin her yerde aynı anda izleyicilerle buluştuğunu ve sinemacılarına da sanatlarını paylaşmak için daha fazla imkan sağlandığını belirtti ve bunların birbirlerinden bağımsız durumlar olmadığının altını çizdi.

 

Bir filmin Oscar’a aday olabilmesi için Los Angeles’taki bir sinemada art arda 7 gün boyunca her gün 3 defa gösterilmesi gerekiyor. Netflix de Roma’yı kısıtlı bir süre boyunca vizyonda tutarak Oscar için yarışmaya hak kazanmıştı.

İLGİLİ HABERLER