Eğlence

Netflix satanist bir grup tarafından mahkemeye verildi

netflix

Netflix en yeni orijinal dizilerinden biri nedeniyle satanist bir grubun hışmına uğradı. The Satanic Temple (Şeytan Tapınağı) isimli satanist tarikat, Netflix’i ve Warner Bros.‘u telif hakkı ihlali, ticari markanın izinsiz kullanımı ve kurumsal saygınlığı zedeleme suçlamalarıyla mahkemeye verdi.

Satanist tarikatın bu iddialarının sebebi ise Netflix’in bir süre önce yayınlamaya başladığı The Chilling Adventures of Sabrina dizisi oldu. Dizide iki çocuğun Baphomet isimli keçi başlı bir tanrıya bakarken gösterildiği bir heykele yer verildiğini belirten The Satanic Temple, dizideki Baphomet tasvirinin kendi kaynaklarındaki Baphomet tasvirine fazlasıyla benzediğini öne sürüyor.

New York Bölge Mahkemesi’ne sunulan dava dosyasında The Satanic Temple tarafından 2013-2014 yıllarında tescilli bir tasarımla yaptırıldığı belirtilen Baphomet heykelinin fotoğraflarına yer verildi. Aynı fotoğrafı Twitter’da da paylaşan tarikatın lideri Lucien Greaves, dizideki tasarımla kendi tasarımları arasındaki benzerliğe dikkat çekti.

Tarikat, Netflix ve Warner Bros.’un heykeli kötüymüş gibi göstererek saygısızlık yaptığını öne sürüyor. Buna ek olarak, dizide satanist olarak gösterilen kötü karakterlerin yamyamlık yapması ve ataerkil bir düzen içinde olması da The Satanic Temple’ın tepkisini çeken noktalar arasında bulunuyor. The Satanic Temple, ilginç gerekçeler de taşıyan davasında dizinin yayınının durdurulmasını talep ediyor.

İLGİLİ HABERLER