Eğlence

Netflix’in yeni büyük projesi ufukta göründü

sandman netflix

Neil Gaiman‘ın popüler çizgi romanı Sandman, sonunda beyaz camda hayranlarıyla buluşmaya hazırlanıyor. Netflix popüler çizgi romanı diziye dönüştürmek için büyük bir anlaşmaya imza atmaya hazırlanıyor. The Hollywood Reporter‘ın haberine göre; Netflix, Sandman projesini Warner Bros. ile birlikte gerçekleştirecek.

Çizgi roman hayranlarının favorileri arasında yer alan Sandman; fantezi, korku ve folklor unsurlarını bir arada barındırıyor. Çizgi romanda Rüyalar Lordu Morpheus ve diğer altı Sonsuz varlığın hikayesi anlatılıyor. Bu altı Sonsuz varlık, evrenin farklı yönlerini sembolize ediyor.

Netflix’in Sandman uyarlamasında görev yapacak kadronun da yavaş yavaş şekillendiği söyleniyor. Daha önce Wonder Woman, The Catch ve Grey’s Anatomy gibi işlerde yer alan yazar Allan Heinberg’in ekipte olduğu belirtiliyor. Kara Şövalye üçlemesinde ve Süpermen: Çelik Adam filmlerinin kadrosunda bulunan David Goyer’in de Neil Gaiman ile birlikte baş yapımcılardan biri olacağı konuşuluyor.

Neil Gaiman ve Terry Prachett’in ortak eseri olan Good Omens, kısa süre önce Amazon tarafından televizyona uyarlanmıştı. Good Omens’in gördüğü ilgi, kitlelerin Gaiman’ın eserlerini beyaz camda görme konusundaki isteğini ortaya koymuştu. Ancak American Gods deneyimi de Neil Gaiman’ın eserlerini uyarlamanın çok kolay bir iş olmadığını göstermişti. Dolayısıyla Netflix’in bu işe nasıl yaklaşacağı merak ediliyor.

Daha önce film stüdyoları Sandman’i sinemada izleyicilerle buluşturmak için çeşitli girişimlerde bulunmuştu. Warner Bros. bu konudaki ilk hamlesini 1990’larda yapmış, ancak proje bir süre sonra askıya alınmıştı. 2013’te ise oyuncu Joseph Gordon-Levitt’in hem yönetmen hem de oyuncu olarak Sandman uyarlamasında boy göstereceği iddia edilmiş, ne var ki, bu iddia gerçeğe dönüşmemişti.

Son deneme ise 2016’da yapılmıştı. New Line adına çizgi romanı bir film senaryosuna dönüştürmeye soyunan Eric Heisserer, Sandman’in dizi olarak uyarlanmasının daha mantıklı olduğunu dile getirmişti.

Netflix, Sandman projesiyle büyük işler için kesenin ağzını açmaktan çekinmediğini bir kez daha gösteriyor. Sandman’in fikri mülkiyet haklarına sahip olan Warner’ın projeyi daha önce Amazon’a da götürdüğü söylense de; işin Netflix’te kalmasının neredeyse kesinleşmesi, projenin maliyetinin yüksek olabileceğini gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER