Eğlence

Netflix sadece mobil cihazlara özel planını hayata geçiriyor

netflix şifre paylaşımı

Netflix bu yılın başlarında aralarında Türkiye’nin de bulunduğu bazı ülkelerde, sadece mobil cihazlarda içerik izlemeye izin verecek bir planı test etmişti. O plan yılın üçüncü çeyreği içinde Hindistan’da kullanıma sunuluyor. Fiyatı da mevcut abonelik planlarından daha düşük olacak.

Dün yatırımcılara bir mektup gönderen Netflix, sadece-mobil planının Hindistan’daki büyük sayıda insanın Netflix ile tanışmasında etkili bir yol olacağını söyledi. Aynı zamanda Pay TV kullanıcısı başına ortalama gelirin 5 doların altında olduğu bir pazarda işlerini büyütmelerini sağlayacağını da ekledi.

Bu arada Netflix, yeni planı resmileştirmenin yanı sıra finansal sonuçlarını da açıkladı. Sonuçlara göre şirketin müşteri büyümesi tahmin edilenlerin epey gerisinde kaldı. ABD’deki net abone sayısı geride kalan üç aylık dönemde düştü. Bu düşüşün kısmen fiyat artışları yol açtı.

Sadece mobil Netflix planında çözünürlük standart olacak

Sadece-mobil planının daha başka nerelerde faaliyete geçeceğiyle ilgili olarak Netflix, sadece bu planın çıkışından sonra daha fazla bilgi vereceğini söylemekle yetindi. Netflix’in temel planı, standart çözünürlükteki (SD – 480p) dizileri ve filmleri aynı anda tek bir cihazdan izlemenize olanak tanıyor. Bu plan ayrıca, bir telefona ya da tablete içerik indirebilmenizi sağlıyor. Sadece mobil planı da aynı çözünürlüğü sadece mobil cihazlarla kısıtlı olacak şekilde sunacaktır.

Yeni plan telefonları kapsıyor gibi görünüyor, ancak Netflix’in mobil cihaz tanımının ne kadar geniş olabilir? Acaba bu üyelik Android tabletlerde veya iPad’de kullanılabilir. Netflix’ten bu konuyla ilgili olarak da açıklama bekleniyor.

Sadece-mobil planı henüz sadece Hindistan’da faaliyete geçmiş olabilir. Ancak yılın başlarında Türkiye’de de test edildiğini dikkate alırsak, yakın zamanda ülkemizde de görmemiz kuvvetle muhtemel görünüyor. Netflix içeriklerinin akıllı telefonlarda sıklıkla tüketildiğini dikkate alırsak, bu yeni mobil planı epey mantıklı bir tercih olur gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER