Eğlence

Netflix Rusya’da 20 devlet kanalını platforma eklemek zorunda

netflix şifre paylaşımı

Netflix, mart ayı itibarıyla Rusya’da 20 devlet kanalının canlı yayın akışlarını platforma eklemek zorunda kalacak. Rusya’da medya kuruluşlarını denetleyen Roskomnadzor, geçtiğimiz hafta itibarıyla Netflix’i “sesli işitsel servis” olarak kaydetmişti. Bu da Netflix’in Rusya’nın devlet kanallarına da platformda yer vermek zorunda anlamına geliyor.

Netflix’te izlenebilecek resmi Rus kanalları arasında Birinci Kanal, eğlence kanalı NTV ve Rus Ortodoks Kilisesi’ne ait Spas isimli kanal da bulunuyor.

Rusya, 100 binden fazla abonesi bulunan çevrimiçi yayın platformlarını geçtiğimiz yılın sonları itibarıyla kayıt altına almaya başlamıştı. The Moscow Times’ın haberine göre, bu platformların devlet kanallarına yer vermenin yanı sıra merkezi ülkede bulunan bir şirket kurması da zorunlu hâle geliyor.

Listedeki şirketler Rusya yasalarına tabi olacak. Bu doğrultuda Netflix’in “aşırılık” propagandası yapmasına izin verilmeyecek. Kremlin’in bu kanunu Putin muhaliflerini susturmak için kullanması endişe edilen konular arasında yer alıyor.

Netflix, Rusya operasyonunu Entertainment Online Service isimli şirket aracılığıyla yürütüyor. Bu şirket, Ulusal Medya Grubu isimli şirketin iştiraki konumunda. Ulusal Medya Grubu, Birinci Kanal’ın da hissedarları arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER