Eğlence

Netflix Resident Evil dizisinin yayın tarihini açıkladı

netflix resident evil

Netflix merakla beklenen Resident Evil dizisinin yayın tarihini açıkladı. Virüsün yol açtığı kıyametten 14 yıl sonrasında yaşananları anlatacak olan dizi, 14 Temmuz’da izleyicilerle buluşacak.

Bu yeni diziyi Resident Evil: Infinite Darkness ile karıştırmamak gerekiyor. Popüler oyunun animasyon uyarlaması olan bu dizi, geçtiğimiz yaz platformda izleyicilerin karşısına çıkmıştı.

Lost ve The Wire gibi dizilerden tanıdığımız Lance Reddick, Resident Evil’de karşımıza Albert Wesker rolüyle çıkacak. Ella Balinska ve Tamara Smart da dizide boy gösterecek. Siena Agudong, Adeline Rudolph ve Paola Nuñez de dizinin oyuncu kadrosunda yer alıyor.

Senaryo hakkında şimdilik Deadline’ın ulaştıkları dışında pek fazla detay bilinmiyor. Dizi dünyanın büyük çoğunluğunu kan emici zombilere dönüştüren virüsün ortaya çıkmasından 14 sene sonra, 2036’da geçiyor. Bu noktada zombi virüsünün patlak verdiği yılın 2022 olduğunu belirtmekte fayda var. Dizinin ana kahramanı olan Jade Wesker, babasının dünyanın dört bir yanındaki ordular için biyolojik silah geliştiren Umbrella Corporation isimli bir şirket için çalışan kötü kalpli bir dahi olduğunu henüz öğrenmemiştir.

Dizi salgının ardından yok edilen Racoon City’nin üstüne inşa edilen New Racoon City’de geçiyor. Tiran Virüsü olarak da bilinen virüs, insanları kan emici zombilere dönüştürüyor. Dizide Jade’in babasının hayatını nasıl kazandığını öğrenirken korkunç gerçeğin parçalarını birleştirmesi anlatılacak.

Netflix Resident Evil dizisinin yayın tarihini açıklasa da, henüz ilk fragmanını yayınlamadı. 14 Temmuz’dan önce şirketin bir veya birkaç fragman çıkarması sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER