Eğlence

Netflix reklamlı paketinde görüntü kalitesini ücreti artırmadan yükseltiyor

netflix reklamlı paket

Netflix reklamlı paketini potansiyel aboneler için daha cazip hâle getirecek yeni adımlar atıyor. Şimdiye kadar bu pakette 720p olan maksimum çözünürlük 1080p’ye çıkarken, abonelerin aynı anda iki cihaz üzerinden izleme yapması mümkün hâle geliyor. Şirket konuyla ilgili açıklamayı 2023’ün birinci çeyreğine ait finansal sonuçlarıyla birlikte duyurdu.

Reklamlı paketin İspanya ve Kanada’daki aboneleri bu imkanlardan hemen faydalanmaya başlayacak. Nisan ayı sona ermeden paketin kullanımda olduğu 12 ülkede de bu iyileştirilmiş özellikler kullanıcılarla buluşacak.

Netflix’ten yapılan açıklamada, kasım ayı itibarıyla kullanıma sunulan reklamlı abonelik paketinin sürecinden memnun olunduğu belirtildi. Şirket, ABD’de reklamlı planın üyelik başına toplam ortalama gelirinin standart planınkini çoktan geçtiğine de dikkat çekiyor.

Netflix reklamlı paketindeki içerik sorunlarını da çözüyor

Buna ek olarak, reklamlı paket ve reklamsız abonelik seçeneklerinin içeriklerinin ortalama yüzde 95 oranında örtüştüğü de vurgulandı. Netflix yaptığı yeni lisans anlaşmalarıyla reklamlı paketinin içerik sorunlarını çözmüş gibi görünüyor.

Netflix reklamlı paketini geliştirmeye yönelik hamleleriyle hiç kuşkusuz kullanıcıları sevindirecektir. Ekstra ücret almadan kalite artırımı duyurusunun, Warner Bros. Discovery’nin Max’te 4K çözünürlük için ekstra para alacağını açıklamasının ardından gelmesi biraz daha anlamlı hâle geldiğini söylemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER