Eğlence

Netflix reklamlı abonelik paketini 2022 bitmeden kullanıma sunacak

netflix izlenme sayısı

Netflix reklamlı paket seçeneğinin duyurusunu bir süre önce yapmıştı. Sektörel kaynakların verdiği bilgiye göre, bu seçenek 1 Kasım itibarıyla kullanıma sunulacak. Netflix’in reklamlı abonelik paketinin çıkışı konusunda Disney+’ın önüne geçmeye çalıştığı söyleniyor.

Daha önceki haberlerde Netflix’in daha uygun fiyat karşılığında sunacağı reklamlı paketi 2023’ün başlarında çıkaracağı belirtilmişti. Ancak Disney+’ın reklamlı paketi 8 Aralık’ta kullanıma sunacağı iddiasının gündeme gelmesinin ardından Netflix’in de planları değişmiş gibi görünüyor.

Variety’nin haberine göre, reklamlı abonelik seçeneği ilk olarak ABD, Almanya, İngiltere, Fransa ve Kanada’da kullanıcılarla buluşacak. Haberde Netflix’in ve reklam ortağı Microsoft’un ilk grup için reklam verecek markalara 30 Eylül’e kadar süre tanıdığı bilgisi yer alıyor. Netflix’in yeni paketinin 2022’nin sonuna kadar 500 bin kullanıcıya ulaşmasını hedeflediği söyleniyor.

Kullanıcıları neyin beklediği tam olarak bilinmiyor. Ancak Netflix’in 1 saat içinde 4 dakika reklam yayınlamayı planladığı söyleniyor. Şirketin ilk etapta saat başına bir ve kullanıcı başına da günde üç reklam aralığı planladığı belirtiliyor. Hedeflenmiş reklamların ise başlangıçta sınırlı olacağı söyleniyor.

Netflix reklamlı paket için uygulayacağı ücret tarifesi hakkında şimdilik bilgi vermiş değil. Şirketin mevcut abonelik planlarının aylık fiyatı 37,99 TL’den başlıyor ve 77,99 TL’ye kadar uzanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER