Eğlence

Netflix’in reklamlı paketi için yeni iddia

netflix reklamlı paket

Netflix reklamlı paket üstünde çalıştığını bir süre önce açıklamıştı. Bu pakete dair detaylar henüz resmi olarak paylaşılmasa da, özelliklere dair söylentiler etrafta dolaşmaya devam ediyor.

Bloomberg’in haberine göre; reklamlı pakete üye olanlar, Netflix’in orijinal filmlerini izlerken reklam görmeyecek. En azından filmler ilk yayınlandığı dönemde reklamsız olarak gösterilecek. Şirket böylelikle platformunun yüksek profilli sinemacılar için cazibesini korumasını amaçlıyor.

Buna ek olarak, çocuk içeriklerinin de reklamsız olabileceği belirtiliyor. Netflix’in iş ortaklarına orijinal çocuk programlarında reklam gösterilmeyeceği bilgisini verdiği söyleniyor. Çocuklara reklam gösteriminin Netflix’e zararının faydasından fazla olabileceğini de belirtmek gerekiyor. Google 2019’da YouTube’un çocuklardan yasalara aykırı şekilde bilgi topladığı gerekçesiyle 170 milyon dolar cezaya çarptırılmıştı.

Şirketin mevcut anlaşmalarından bazıları, lisanslı anlaşmalarda da reklam gösterimini engelliyor.

Bloomberg’in haberine göre, Netflix reklamlı paket ile ilgili planlarını henüz şekillendirmiş değil. Şirketin paketi kullanıma sunana kadar veya kullanıma sunduktan sonra da değişiklik yapabileceği belirtiliyor. Bu pakette çevrimdışı izleme seçeneğinin bulunmayacağına dair haberler de bir süre önce gündeme gelmişti.

İLGİLİ HABERLER